Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Spor Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Hayatını kaybeden Werner Lorant'ın yardımcısı Engin Fırat'ta 6-0 itirafı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Spor Haberleri
Konu Başlığı Hayatını kaybeden Werner Lorant'ın yardımcısı Engin Fırat'ta 6-0 itirafı
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
16,907
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Hayatını kaybeden Werner Lorant'ın yardımcısı Engin Fırat'ta 6-0 itirafı

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Werner Lorant, 76 yaşında hayatını kaybetti. 2002 yılında sarı-lacivertli takımın teknik patronluğunu üstlenen Lorant’ın o dönemki yardımcısı Engin Fırat, hem Alman hocayı hem de yaşanan süreci anlattı. Fırat, Lorant’ın güçlü ve göründüğünün aksine sert bir insan olmadığını dile getirdi. Galatasaray ile 6-0 biten maçın ardından sarı-kırmızılı ekipten daha fazla kendilerinin şoke olduğunu kaydeden Fırat, kimsenin böyle bir şey beklemediğini belirtti.

z1fnStqBd0af-EnsAlq2cQ.jpg

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Werner Lorant, 76 yaşında hayatını kaybetti. 2002 yılında sarı-lacivertli takımın teknik patronluğunu üstlenen Lorant’ın o dönemki yardımcısı Engin Fırat, hem Alman hocayı hem de yaşanan süreci anlattı. Lorant’ın çok güçlü bir karakter olduğuna değinen Fırat, “Çok sevdiğim bir insandı, ani bir haber oldu benim de haberim yoktu hastalığından. Maalesef hayatın bir parçası ölümdür, hepimizin kabul edeceği bir şey. Gerçekten onunla beraber iyi zamanlar geçirdik. Dışarıdan göründüğü gibi o sert kişilik değildi tam tersiydi. Çok gülmeyi, şaka yapmayı seven gerçekten her ortama uyum sağlayacak küçük çocuklarla oynayacak bir adamdı. Kendisi ile ilgili olumlu düşüncelerim ve hatıralarım var. İyi ki vardı diyorum” diye konuştu.
unl6wdOzV0WPRvr7HFTA_g.jpg

Fenerbahçe’nin Galatasaray ile 2002 yılında oynadığı ve sarı-lacivertli ekibin 6-0 galip olduğu maç hakkında konuşan Fırat, “Bu 6-0’lık maçtan sonra ben birkaç sefer söylemiştim ve ‘biz gerçekten şoka girmiştik’. Galatasaray’dan fazla biz şoka girmiştik, kimse böyle bir şey beklemiyordu. Maçtan sonra da ne kutlama oldu ne de bir eğlence. Lorant sıradan bir maç gibi gördü ve erkenden yatmaya gitti, hiçbir şey olmamış gibi. Değişik bir karakterdi hiçbir şeyi büyütmeyen, aynı zamanda küçümsemeyen ayağı hep yere sağlam basan futbolu seven bir insandı. Hayatında futbol dışında bir şey olduğunu da söyleyemem. Fenerbahçe tarihine geçmiş biri” dedi.
KOq6VKXItEWe3PYj9xtC0A.jpg

Lorant’ın fiziki futbola dayalı bir teknik direktör olduğunu dile getiren Fırat şu ifadeleri kullandı: “Fenerbahçe’de beraber çalıştığımız dönemde de takım ikinci sıradaydı. Onu insanlar unutmasın. O sezon biz ayrıldıktan sonra az kalsın küme düşme durumuna bile geliyordu unutmasın insanlar. Lorant’ın başarısız olduğunu söyleyenlere sadece gülüyorum."
FSdURxvUgEWH3kQE1vJviw.jpg

Çünkü herkes tarihi biraz değiştirmeye çalışıyor. Ama gerçekler ondan sonra gelen hocaların yaptıkları ile ortada. Ben Lorant’ın o sene takımı şampiyon yapabileceği durumda olduğunu düşünüyorum. Olmadı. Dediğim gibi eski dönem tarzlarından bir hocaydı tabii bu da bu dönemler için geçerli değil. O dönemler önemli başarılar elde ettiğini düşünüyorum."
_QCXLTho5kWUoE3eUOQbyw.jpg

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, Lorant'ın kariyerine yer verilerek, "Eski teknik direktörlerimizden Werner Lorant’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 2002 yılında Futbol Takımımızın başında bulunan Alman teknik adam, 30 yılı aşkın antrenörlük kariyerinde çok sayıda takım çalıştırdı. Oyunculuk kariyerinde ise Eintracht Frankfurt ve Rot-Weiss Essen ağırlıklı olmak üzere Borussia Dortmund, FC Saarbrücken, Hannover 96, Schalke 04 formalarını giyen Lorant, Bundesliga’da 325 maça çıktı. Frankfurt formasıyla UEFA Kupası zaferi yaşayan Werner Lorant’ın kariyerinde Almanya Kupası Şampiyonluğu da bulunuyor. Lorant ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz." denildi.
gvurVbSszU2RH-V-YnGpxA.jpg

Fırat son olarak Kenya Milli Takımı'nı çalıştırmıştı. (Fotoğraf: Engin Fırat - DHA)

Okumaya devam et...

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt