Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Toplarken can yakıyor ama \"daha var mı?\" diye soruyorlar: Tezgahta erken saatte tükenen bitki başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 22 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı Toplarken can yakıyor ama \"daha var mı?\" diye soruyorlar: Tezgahta erken saatte tükenen bitki
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,472
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Toplarken can yakıyor ama

Ege Bölgesi'nin önde gelen doğal lezzetlerinden biri olan ve halk arasında 'dalgan' olarak bilinen ısırgan otu vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İnsan vücuduna değdiği bölgede kızarıklığa yol açan ve can acıtan ısırgan otu semt pazarlarında yok satarken vatandaşlar, "toplarken can yakıyor, yerken damak çatlatıyor" yorumunda bulunuyor.

4qwNZ5fNx0O4Bwc6QfSR4w.jpg

Ege Bölgesi'nin vazgeçilmez doğal lezzetlerinden biri olan ısırgan otu, hem sağlığa faydaları hem de eşsiz tadıyla dikkat çekiyor.
fuKnuOIrOkW9aAziJGx-eA.jpg

Özellikle kırsal mahallelerde kendiliğinden yetişen ve börekten köfteye pek çok farklı şekilde tüketilen ısırgan otu, Ege mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Aydın'ın Efeler ilçesi kırsal Konuklu Mahallesi'nde ikamet eden ve pazarcılık yapan Nermin Bultan ısırgan otunun vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini ifade ederek, "Isırgan otu Ege Bölgesi'ndeki oldukça popüler olan bir ot. Aydınlılar tarafından da severek tüketiliyor.
xASW8PtIfkedVdP7d4vWng.jpg

Kırsal kesimlerde kendiliğinden yetişiyor ve hayvan gübresi kullanılan alanlarda daha gür yetişiyor. Böreğinden, köftesinden, yemeğine birçok çeşitte tüketilebiliyor. Tadı da çok güzel.
DBbeVOy8zkaLqyU43k-fTA.jpg

Ayrıca eklem ağrıları için de iyi geldiği, vücuttaki iltihapları azalttığı, kan şekerini de dengelemeye yardımcı olduğu söyleniyor. Hem sağlıklı hem de doğal. Alan vatandaşlar ‘daha var mı?' diye soruyor. Erken saatlerde tükeniyor" dedi.
s3qkrzBlfUyM-_aRM0rBzg.jpg

Isırgan otunun vücuda temas ettiğinde bölgede tahrişe yol açarak kızarıklık oluşturup kaşındırdığını belirten Bultan, "Bu otu toplarken dikkatli olmak gerekiyor, çünkü elinizi tahriş edebiliyor. Vücuda değdiği bölgede kızarıklık yapıp kaşındırıyor. O yüzden eldiven giymek şart. Yetişen yerlerden toplayıp bağ haline getiriyorum. Bağı 15 liradan satıyorum. Zahmetli bir iş olsa da ısırgan otundan yapılan yiyecekler beğeniliyor" diye konuştu.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt