Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Ekonomi Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Tava ciğerinin eşlikçisi Karaağaç acı biberinin kurutma süreci başladı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Ekonomi Haberleri
Konu Başlığı Tava ciğerinin eşlikçisi Karaağaç acı biberinin kurutma süreci başladı
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
11,029
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Tava ciğerinin eşlikçisi Karaağaç acı biberinin kurutma süreci başladı

Edirne'nin ünlü tava ciğerinin lezzet ortağı Karaağaç acı biberinin kurutulmasına başlandı. Kuru biberin kilogramının ise 1300 liradan satılması bekleniyor.

AKMgXalsH0CzasasVNos8g.jpg

İsmini yetiştirildiği mahalleden alan Karaağaç acı biberinin fideleri mayıs ayında toprakla buluşturuldu.
i4gUeunVpEKvYgDxLKd34g.jpg

Yaklaşık 3 aylık olgunlaşma döneminin ardından toplanan biberler, ipe dizilerek gölgede kurumaya bırakıldı.
tenLVkr64kK5lmyWRvkydw.jpg

Üretici Tunahan Ule, ata tohumundan üretilen patentli biberi özenle yetiştirdiklerini söyledi.
NMzEvpe7jUeonQtaTrvk2g.jpg

Bu yıl aşırı sıcaklar nedeniyle biberin geç olgunlaştığını belirten Ule, "45 dereceyi bulan sıcaklar oldu. Biberimizi yaklaşık 20 gün geç topladık, strese girdi. Ata tohumu olduğu için çok nazik bir biber. Çok çabuk strese giriyor, hastalanabiliyor." dedi.
1ewOKxqs_UGOyaims6LzWQ.jpg

Ule, biberin gölgede kurutulmasının önemli olduğunu, 1 ton yaş biberden 70 kilogram kuru biber elde ettiklerini dile getirdi.
WZCWam-BwESfhjD69X8lNw.jpg

Biberin sosunu da hazırladıklarını ifade eden Ule, "Birinci kırımda biberlerimizi yeşil topluyoruz kurutmak için. Şimdi ikinci kırımda acı sos yapmak için kırmızı olarak toplayacağız. Acı sosu hazırlarken de 1 ton acı biberin içine 250 kilogram kapya biber koyuyoruz acısını azaltsın diye. Çok güzel bir acı sos elde ediyoruz. Kuru biber bol kızgın yağda 6-7 saniye karıştırılarak kızartılıyor. Tava ciğerin, köftenin, çorbanın yemeklerin yanında tercih edilebilir. İnsanın midesini rahatsız etmeyen tatlı bir acı." diye konuştu.
9EkNJqSirkq6mDNsApehJA.jpg

Bu yıl yaş biberin kilogramı 85 liradan satılırken, kuru biberin kilogramının ise 1300 liradan satılması bekleniyor.
-iRbkV-MMUy5yKBRdyR0vA.jpg


Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt