Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Türkiye'nin geleneksel lezzeti! Ona \"doğal antibiyotik\" deniyor, süzme yoğurttan yapılıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 17 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Türkiye'nin geleneksel lezzeti! Ona \"doğal antibiyotik\" deniyor, süzme yoğurttan yapılıyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
10,821
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Türkiye'nin geleneksel lezzeti! Ona

Şifa kaynağı olarak bilinen ve geleneksel lezzetler arasında yer alan kurut, doğal antibiyotik olarak vücudu mikroplardan arındırıyor. Türkiye'de popüler olan kurut, artık Kırgızistan'ın da sevilen lezzetli haline geldi.

CNVffq2qAkm17LTe8eQe1A.jpg

Türkiye'de Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaygın olarak üretilen ve tüketilen kurut, Kırgızistan'da popüler hale geldi. Geleneksel el yapımı yiyecek kurut, tat çeşitliliğiyle artık pazarda yerini alıyor.
pVFAwlzDp0mi4-FvROCHSg.jpg

Kurut, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde genellikle köy ve kasabalarda sütün fazla miktarda olduğu yaz aylarında yapılan koyu kıvamlı bir süt ürünüdür. Kurutun, Türk mutfağında özellikle Doğu Anadolu'nun yöresel yemeklerinde kullanıldığı bilinir.
De9DEP5B4ESZs5ckjustfg.jpg

Kendine özgü tadıyla severek tüketilen Kurut, tansiyon, şeker, kalp gibi hastalıklara iyi gelebiliyor.
4iu4AXyhbEeulr8RgL2pNw.jpg

Kurut, Türk mutfağında olduğu gibi Kırgız mutfağında da kullanılan, tarifi binlerce yıldır Orta Asya'nın göçebe halkları tarafından nesilden nesile aktarılan kurutulan koyu kıvamlı bir süt ürünü olarak biliniyor.
Nvfrl_nbz0yDDxBeufwUcQ.jpg

Süzme yoğurttaki suyun alınmasıyla elde edilen kurut, bugün tat çeşitliliğinin yanı sıra özgün renkleri, çeşitli ebatları ve yapısıyla her zevke hitap ediyor.Halk arasında doğal antibiyotik olarak da bilinen kurut, bağışıklık sistemini güçlendirip, vücudu hastalıklara karşı koruyor.
MOg3AY-zPU61SqNYk6mdOA.jpg

Süzme yoğurttan elde edilen kurut, yoğurdu bez torbaya koyarak hazırlanıyor. Bez torbaya konan yoğurt, iyice süzülüyor. Ardından içine tuz ya da kaya tuzu ekleniyor. Gölge bir yerde kurtulmaya bırakılıyor. Her tarafı kuruyup, iyice sertleşince, kurut elde ediliyor.Süt ve süt ürünü tüketmenin vücuda pek çok faydası bulunuyor. Özellikle kemik sağlığı için yeterli miktarda tüketilmesi öneriliyor.
IdLbO5_CZ0OncZN6dVSF6g.jpg

Süt ve süt ürünleri, kemik ve diş sağlığını destekleyen kalsiyum açısından zengindir. Kalsiyum, kemik yoğunluğunu artırır ve osteoporoz riskini azaltır.Vücuda kaliteli protein yükler. Bu protein, kas kütlesini korumak, onarmak ve yeni kaslar inşa etmek için gereklidir.
LzdwSz7Vo0ClH6KFCJhD7w.jpg

D vitamini açısından zengin olduğu için vücuda iyi gelir. Vitamin D, kalsiyumun emilimini artırır ve kemik sağlığını destekler.
hBw9kMZ0KECzQcPXECYqaA.jpg

Süt ve süt ürünleri, B vitaminleri, özellikle B12, riboflavin (B2) ve niasin (B3) açısından zengindir. Bu vitaminler enerji üretimini destekler, sinir sistemi sağlığını korur ve kırmızı kan hücrelerinin üretimini teşvik eder.
EQG43PvI_kOm1-JB3IXOvg.jpg

Kalsiyum ve fosfor içeriği, güçlü kemiklerin ve dişlerin oluşumunu destekler. Ayrıca, süt ürünlerinde bulunan laktoz, kemik sağlığını destekleyen bazı biyolojik süreçlere yardımcı olabilir.
8IBvPl6Vi0-JPxCZTu-1sA.jpg

Süt ürünlerinde bulunan probiyotikler (özellikle yoğurt ve kefir gibi) sindirim sistemini destekler. Bu mikroorganizmalar, bağırsak florasını iyileştirmeye yardımcı olabilir ve sindirim sorunlarını hafifletebilir.Süt, yüksek su içeriği sayesinde vücut sıvı dengesini korumaya yardımcı olabilir. Bu, hidrasyonu destekler ve vücudu sıvı kaybına karşı korur.
zCIedYoJlk-4KECgnqqBdw.jpg

Süt, spor sonrası kas onarımını destekleyen amino asitler içerir. Ayrıca, kas kütlesini artırmak ve spor performansını iyileştirmek için faydalıdır.Süt ve süt ürünleri, cilt sağlığını destekleyen vitaminler ve mineraller içerir. Özellikle A vitamini, cildin yenilenmesine yardımcı olabilir.Tuz İçeriği ve Denge: Süt ve süt ürünleri, bazı mineralleri ve elektrolitleri dengede tutmaya yardımcı olabilir. Ancak, sodyum ve yağ içeriği göz önünde bulundurulmalıdır.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt