Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Pekmez, pestil ve sucuk yapımında kullanılıyor! Damar yağlanmasını önleyen besin başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı Pekmez, pestil ve sucuk yapımında kullanılıyor! Damar yağlanmasını önleyen besin
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
11,017
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Pekmez, pestil ve sucuk yapımında kullanılıyor! Damar yağlanmasını önleyen besin

Siirt'in merkez ve ilçelerindeki bağ ve bahçelerde üzüm hasadına başlandı. Üzüm yaz aylarının gözdesi sağlıklı bir meyve. Pekmez, pestil yapımında da kullanılan üzüm vücut sağlığını iyileştiriyor.

o4P3IuFVNEagF7rCOBfC5g.jpg

Siirt'in bereketli topraklarında yetişen sinceri ve tayfi üzümlerinde hasat dönemi başladı. Hasadı yapılan üzümler genellikle meyve olarak tüketiliyor.
WrPF4k80j0GGcSRoiZzCnQ.jpg

İlerleyen günlerde sıcak havaların etkisi ile daha fazla olgunlaşması beklenen üzümler ise pekmez, pestil ve sucuk yapımında kullanılacak.
PwL4Qafqgkqd7dsvMDNQhg.jpg

Üzüm ağaçlarında verimin oldukça yüksek olduğunu belirten çiftçi Levent Başaran; üzüm hasadına başladıklarını ve şuan toplanan üzümün sadece meyve olarak tüketildiğini belirtti.
YHJ3RLlnokSvJbquzfp-OA.jpg

Başaran; ‘'Şimdiki üzümler biraz ekşidir. 15 gün sonrada toplayacağımız hasat ile hem pekmez hem de sucuk yapacağız. Çünkü o zaman daha verimli oluyor.
wCEUW4_RpUy_UwU7D7-KQA.jpg

Eylül 15'inden sonra topladığımızda pekmez oranı daha yüksek çıkıyor. Şimdi yemek için tüketiyoruz, daha sonra bütün hasadı pekmez ve cevizli sucuk için toplayacağız. Verim de bu sene güzeldir beklentimizi de karşılıyor. Üzümlerimiz çeşit çeşittir.
1oSLij7JpUKs63fYfbSJgw.jpg

Çekirdeksiz üzümü kuru üzüm yapıyoruz. Bir de ekstra fazla kaldığı zaman pekmeze ayırıyoruz. Tayfi üzümünü ise genelde yemeklik olarak tüketiyoruz'' dedi.
h4ZBHSxaa0eIDeNz3Htrtg.jpg

Özellikle resveratrol ve flavonoid gibi güçlü antioksidanlar içeren üzüm bu özelliğiyle yaşlanma sürecini yavaşlatabiliyor. Üzümün içindeki antioksidanlar ve potasyum, kalp sağlığını destekliyor. Damarların sağlıklı kalmasına yardımcı olup damar yağlanmasını önlüyor. Kalp hastalıkları riskini de azaltıyor
iFlC-YYLOUyPXpZUKB4pWg.jpg

Üzüm doğada bulunan güçlü lif kaynaklarından biri. Bu da sindirim sisteminin düzenli çalışmasına bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Kabızlığı engelliyor.
-WApt8VnhE2D56SSwdTB9w.jpg

Müthiş bir C vitamini kaynağı olan üzüm bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hastalıklara karşı vücudun direncini artırıyor.Üzümde bulunan A vitamini ve antioksidanlar, göz sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Bu besin maddeleri, yaşa bağlı göz hastalıkları riskini azaltabilir. Üzüm, doğal şekerler ve karbonhidratlar içerir. Bu sayede hızlı enerji sağlar ve yorgunluk hissini gidermeye yardımcı olabilir.
2V5nagJPvEGS5lKfBZ5QuQ.jpg

Üzüm yüksek su içeriğine sahiptir, bu da vücudun hidratasyon seviyesini korumaya yardımcı olabilir.ÖNEMLİ! Üzümleri taze olarak tüketmenin yanı sıra, kuru üzüm gibi formlarını da sağlıklı atıştırmalık olarak kullanabilirsiniz. Ancak, her şeyde olduğu gibi, üzüm tüketiminde de dengeli olmak önemlidir, çünkü aşırı tüketimi fazla şeker alımına neden olabilir.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt