Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Klasik otomobil tutkunu: Çürümeye terk edilen araçları alıp, orijinal haline getiriyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı Klasik otomobil tutkunu: Çürümeye terk edilen araçları alıp, orijinal haline getiriyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
16,993
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Klasik otomobil tutkunu: Çürümeye terk edilen araçları alıp, orijinal haline getiriyor

Erzincan'da klasik otomobil tutkunu oto elektrik ustası Metin Köksal (49), hurdaya ayrılan klasik otomobilleri zorlu çalışmanın ardından orijinal görünümüne kavuşturuyor. Klasik otomobil sevdasının 31 yıl önce başladığını belirten Metin Köksal, "1950 modelden başlayıp, 1990 modele kadar olan bütün klasik araçların restorasyonlarını kendim yapıyorum" dedi.

tgKETdGG4UqePf5eJv4kjA.jpg

Eski sanayi sitesinde oto elektrikçiliği yapan babası Nusret Köksal'ın yanında çırak olarak işe başlayan Metin Köksal, yaklaşık 31 yıl önce klasik otomobillere merak sardı.
aruNe6XNBEuoJTRN9C8Swg.jpg

Babasının tecrübelerinden de yararlanan Köksal, Türkiye'nin değişik kentlerinden satın aldığı 1950 ile 1990 model arası otomobilleri tamirhanesinde fabrikadan çıkmış gibi yeniliyor. '
HDFhuHeayECx_9kAkahGeA.jpg

Hurda' denilerek çürümeye terkedilen klasik araçları orijinal görünümüne kavuşturan Köksal'ın kendine ait de 8 klasik otomobili bulunuyor. Müşterilerinin de klasik araçlarını yenileyen Köksal, son olarak İstanbul'dan gönderilen klasik otomobilin tamiri için uğraşıyor.
OpfeAHSyx0efdxl2Mydttw.jpg

Metin Köksal, "Babam Erzincan Sanayi Sitesi'nin en eski oto elektrik ustalarından. Ben de liseyi bitirdim, mesleğe girdim. Liseden sonra devam ettirdim. Restorasyon merakla başladı. Bu iş merak işi, gönül işi. Elinizden iş gelmesi lazım. Devamlı gönül vermeniz lazım.
10i19eLb8kuEbvAuNkc9gA.jpg

Erzincan Sanayi Sitesi'ndeki atölyede oto elektrikçiliğin yanı sıra klasik araba tamirciliğini de hobi olarak sürdürüyorum. Genelde 1950 modelden başlayıp, 1990 modele kadar olan bütün klasik araçların restorasyonlarını kendim yapıyorum.
KoS-TIRlnUacZw2Pd6NbnQ.jpg

Genelde kaza yapanları değil de unutulmuş, çürümeye yüz tutmuş olanları alıyoruz. Genelde hikayesi olan arabaların tamirini yapıyoruz. Klasik değerleri olan bütün araçları severek yapmışımdır. Şimdiye kadar 30'a yakın arabayı tamir ederek ilk günkü haline kavuşturdum. A'dan Z'ye restorasyonunu yaptım" dedi.
b5ZsDjRP1kmJWf4e_WcQJQ.jpg

Son alarak tamir ettiği otomobilin İstanbul'dan gönderildiğini belirten Metin Köksal, "Motor mekanik alt yürür bakımlarını yaptık. Biraz kozmetik noksanlıkları vardı. Onları hallettik. Kısmet olursa bunu tekrar İstanbul'a göndereceğiz" diye konuştu.

Okumaya devam et...

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt