Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Kartalkaya otel yangını soruşturmasında son durum: Yangın neden bu kadar büyüdü, nasıl çıktı? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı Kartalkaya otel yangını soruşturmasında son durum: Yangın neden bu kadar büyüdü, nasıl çıktı?
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
16,375
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Kartalkaya otel yangını neden bu kadar büyüdü? Otel sahibinden korkunç talimat:

Kartalkaya'da 36'sı çocuk 78 kişinin can verdiği Grand Kartal Otel yangınında çalışanların verdiği bilgiler facianın önce örtbas edilmek istendiğini gösteriyor. Yangın başladığında mutfak çalışanları ve otel çalışanları birbirlerine durumu anlattı. "Kimseye haber vermeyin, biz bunu kendi aramızda söndürürüz." şeklinde talimatını veren otel yönetimi daha sonra yangının bütün oteli sarmasını seyretmiş.

m5fVSdbWVUaZEXRVfOpcXA.jpg

Grand Kartal Otel çalışanı Tuni Burhan, facia gecesinde yaşadıklarını CNN Türk'te anlattı: "Yan odadaki mutfakta aşçı olan arkadaş şiddetli bir şekilde kapımızı çalarak bizi uyandırdı. ‘Ufak bir yangın var. Panik yapmayın ama hemen odayı boşaltın’ dedi. Telaşla çıktık. Mutfağın camlarından şiddetli bir şekilde alevler geliyordu. Yangın bayağı ilerlemişti. Yangının nasıl çıktığını bilmiyorum. Otelin herhangi bir yerinde olmadığım için ve gece uykuda olduğum için. Personeller arasında konuşulanlardan bildiğim kadarıyla mutfakta kızgın yağdan alev alıyor. Baca temizlenmediği, orada donmuş yağlar olduğu için ve kızgın yağı su ile söndürmeye çalışıyorlar, büyüyor.
FJf5uWHv8UGQ5jyHwWJIzQ.jpg

Otel müdürüne talimat geliyor. Müdür 'Personeli uyandırın, kimseye haber vermeyin, biz bunu kendi aramızda söndürürüz. Personelin bir kısmını otoparka gönderin’ diyor. Halit Ergül, otel müdürü Zeki Yılmaz’a talimat veriyor. Bu otelde işler böyle dönüyordu zaten. Herhangi bir problem olduğunda personel kendi arasında halleder. Kimseye haber vermez.
yFecVFXaxkmlcL1FHQUU-g.jpg

Otel Allah’a emanet devam ediyordu. 12 Aralık’ta bir denetim yapıldı ve personelin kullandığı asansöre kırmızı etiket yapıştırıldı. ‘Asansöre binmek tehlikeli ve yasaktır’ demekti bu. Ama biz 12 Aralık’ta beri asansörü kullanmaya devam ettik. Gaz sızıntısı, borular patlıyordu. Personel ‘bu sezonu da sağ salim kapatabiliriz şeklinde şakalaşarak konuşuyordu’ diyordu. OTEL MÜDÜRÜ ZEKİ YILMAZ'IN İFADESİ Grand Kartal Otel'in Müdürü Zeki Yılmaz'ın ifadesi ortaya çıktı. Yılmaz ifadesinde, otel sahibinin verdiği talimata değinmedi. Yılmaz, yangın sırasında yangın dedektörlerinin çalıştığını ancak otelde yağmurlama sisteminin olmadığını aktardı.
_wdYf6mRf0SZD0wqunT3Pw.jpg

Otel müdürü Yılmaz'ın ifadesi şöyle: "Yangın olayı meydana geldiği sırada, Grand Kartal Oteli'nin 9. katında, 9050 numaralı odada kalıyordum. Koridordan sesler duymam üzerine uyandım. Aynı anda resepsiyondan cep telefonum aranarak otelin 4. katında yangın çıktığı haber verildi. Hızlı bir şekilde odadan çıkarak yangın merdivenini kullanıp 4. kata indim. 9. katta odadan çıktığım anda dumanlar vardı ancak yangını bizzat görmedim.
hE_KcJrF4EiL-nUG8KYoEQ.jpg

4.kata indiğimde, yangın merdiveninden restoran kısmına inmeye çalıştım. Ancak kapıları açamadığım için misafirlerin kullandığı koridora geçtim. Buradan restoran kısmına geçmek istedim. Ancak dumanın çok yoğun olması ve içeride kimseyi görememem sebebiyle 5. kattaki resepsiyon kısmına çıkmayı denedim. İki kez merdivenle çıkmaya çalıştım fakat yoğun duman nedeniyle başarılı olamadım. Daha sonra, merdivenlerden 3. kata indim. 3. katta gördüğüm bir grup kalabalığı, 1. katta bulunan kayak odasından çıkmaları için yönlendirdim.
Q0Al26MbIU2PocRt-3owow.jpg

Ardından odaları gezerek kapılara vurdum ve bağırarak insanları uyarmaya çalıştım. Daha sonra kendim de otelden dışarı çıktım. Otel ile ilgili güvenlik ve diğer tüm önlemler, otel sahibi Halit Ergül'ün damadı Emir Aras tarafından takip edilmektedir. Ben de bu süreçlerde Emir Aras'a yardımcı olmaktayım. Otel sahibi Halit Ergül'ün, bu denetimlerden ve alınan önlemlerden bilgisi bulunmaktadır."

Okumaya devam et...

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt