Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Herkesin sofrasında, sürekli tüketiliyor! 1 senede 10 yıl yaşlandırıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 12 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Herkesin sofrasında, sürekli tüketiliyor! 1 senede 10 yıl yaşlandırıyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
10,820
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Herkesin sofrasında, sürekli tüketiliyor! 1 senede 10 yıl yaşlandırıyor

Kahvaltıda, akşam yemeklerinde sofralardan eksik olmayan bazı besinler sağlığa ciddi zararlar verebiliyor. Her gün milyonlarca insan tarafından severek tüketilen bu besinler yorgun, halsiz, bitkin hissetmenize sebep olabiliyor. Ayrıca sindirim sağlığını da bozabiliyor. Uzmanlara göre bu besinlerin acil olarak beslenme listesinden çıkarılması gerekiyor. Çünkü vücudun hızlı bir şekilde yaşlanmasına sebep olabiliyor. Zararı bilmeden tüketilen bu besini duyunca çok şaşıracaksınız.

qDLw4NvM2k2QuelTtUL3gA.jpg

Son yıllarda beslenme uzmanları ekmeğin zararlarından bahsediyor. Hatta kilo vermek ya da sağlıklı beslenme düzenine geçmek isteyenler karbonhidrat içermeyen besinleri tüketmeyi hedefliyor.
aE4cFLqZGEyNYXU1wjIGbg.jpg

Beyaz un içeren ürünleri tüketmeyi bıraktığınızda vücudunuz daha dinç, sağlıklı ve zinde oluyor. World Of Statistics'in yaptığı çalışmaya göre, Türkiye açık ara dünya birincisi. Yılda kişi başına 199.6 kilo ekmek yiyoruz. Peki, ekmeğin vücudunuza etkisi neler? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı...
D7BNNwXEPUmfUsQGD3gQdA.jpg

Sofralardan eksik olmayan ekmeğin sağlıklı olup olmadığına karşı aratırmalar sürüyor. Kimi sağlık uzmanları ekmek tüketilmesini önermezken kimisi de günlük karbonhidrat ihtiyacını ekmeklerden alabileceğinizi söylüyor. Ancak Türk halkını dünyadaki ülkeler arasında zirveye taşıyan ekmek tüketimi üzerindeki tartışmaların ardı arkası kesilmiyor.
LAugPglX-kyBiA6EmQU-rg.jpg

Tam buğday ekmeği, çavdar veya tam buğday unundan yapılan ekmekler kesinlikle sağlıklıdır. Ancak konu beyaz ekmek olduğunda sonuçlar o kadar da iyi değildir. 20. yüzyılda, un ve maya değişti bununla beraber yoğun enerji ve katkı maddelerinin yerini aldı. Bu durumda tükettiğiniz ekmeği daha sağlıksız hale getirdi.
ysXi3g5QSk2g_OqPnnLimg.jpg

Cildinizde oluşan sivilce ve aknelerin sebebi tükettiğiniz ekmekten kaynaklı olabilir. Ciltte oluşan aknelere genellikle ekmekte bulunan gluten neden olur. Vücut gluteni salgılayamaz, bu nedenle bağırsak hasarına da neden olur.
8BdFHhrrREqYAS9lgj5aOA.jpg

Gluten, yukarıda bahsettiğimiz gibi, farklı sindirim sorunlarına neden olabilir. Tam tahıllı ekmek; önemli bir element olan lif içerirken, un ürünlerinde bu yoktur.
BOwYE-_VrEutOl0SWFLCaA.jpg

Günde 5-6 dilim tam tahıllı ekmek, günlük normu karşılamaya yetecek kadar lif sağlar. Meyve ve sebze yiyerek bu normu elde etmek istiyorsanız, 14 elma, 21 havuç, 25 domates veya yaklaşık 5 adet salatalık yemelisiniz.
Py2DJPHIBEuN6i-bHMJAXw.jpg

Ekmek yemeyi bırakanların %70'inden fazlası ilk 2 hafta içinde kilo verir. Orta boy bir dilim ekmek 0,6 gram lif içerir ve diğer bileşenler vücut yağına dönüşür. Ekmeğin glisemik indeksi çikolatadan bile daha yüksektir.
mV7lEfPvzEe6BDnWheyulw.jpg

Hamur işlerinde bulunan nişasta, sindirim sisteminde parçalanarak kan dolaşımına giren glikoza dönüşür. Bu da kısa sürede acıkmanıza neden olacağı anlamına gelir. Bu durumda daha sık yemek yeme ihtiyavı hissedersiniz ve kilo alımı kaçınılmaz olur.
voY3D6FIq0S9hk3DtOGcGw.jpg

ABD'li Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin nörolojik hastalıklara neden olduğunu söylüyor.
4Qs427b_kEqkt5xCnAzEOA.jpg

İşte ekmek tüketmenin vücuda zararları;VÜCUDU HIZLI YAŞLANDIRIYORBeyaz makarna, ekmek, pirinç gibi kalitesiz karbonhidratlar yaşlandırıyor. Hamur işleri de kalitesiz karbonhidrat içerir. Vücuda faydası olmadığı gibi yedikçe acıktırmak ve yaşlandırmak gibi etkileri de vardır.Özellikle beyaz ekmek gibi işlenmiş türler, yüksek miktarda rafine karbonhidrat içerir. Bu, kan şekerinde ani yükselmelere ve düşmelere yol açabilir ve zamanla insülin direncine neden olabilir.
fkokTO-1DkexXBC5VV35MA.jpg

ŞİŞKİNLİK, YORGUNLUKEkmekte bulunan gluten, çölyak hastalığı veya gluten hassasiyeti olan bireylerde sindirim sorunlarına yol açabilir. Gluten intoleransı olan kişilerde, glutenli ekmek tüketimi sindirim sorunları, şişkinlik ve yorgunluğa neden olabilir.DÜŞÜK BESİN DEĞERİ İşlenmiş beyaz ekmek, lif ve bazı besin maddelerini kaybetmiş olabilir. Lif ve diğer besin maddelerinin eksikliği, sindirim sorunlarına ve genel sağlık sorunlarına yol açabilir.
k8odVZdty060bpeKheK0Lw.jpg

DAHA FAZLA AÇIKLIK HİSSİRafine ekmekler, kan şekerinde hızlı yükselmelere neden olabilir, bu da enerjinin hızla düşmesine ve daha fazla açlık hissine yol açabilir. Bu durum, özellikle diyabet riski taşıyan bireylerde sorun olabilir.MİNERAL VE VİTAMİN KAYBIİşlenmiş ekmekler, bazı vitamin ve mineralleri kaybetmiş olabilir ve ek besin alımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Tam tahıllı ekmekler bu konuda daha besleyici olabilir.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt