Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Hak ettiği ilgiyi görmüyor ama binbir şifası var! Kışın yiyen güçleniyor, hastalık nedir bilmiyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Hak ettiği ilgiyi görmüyor ama binbir şifası var! Kışın yiyen güçleniyor, hastalık nedir bilmiyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
10,818
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Hak ettiği ilgiyi görmüyor ama binbir şifası var! Kışın yiyen güçleniyor, hastalık nedir bilmiyor

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde geçtiğimiz aylarda ekimi yapılan karnabahar da hasat başladı. Karnabahar, zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde vücut için çok faydalı olan sebzelerden biri. Bağışıklığı destekleyen karnabahar, özellikle lif açısından zengin olduğu için sindirim sağlığına da iyi geliyor.

m4k47TnIdEWHVRtqoJewRg.jpg

Sinanpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri ile İlçe Müdürü Onur Bostancı’nın katılımlarıyla Karnabahar hasadı yapan üreticilerimiz ziyaret edildi.
_9-xNXdMVkyxfU909NGqZQ.jpg

Ziyaret sonrası kurumun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde sağlık üzerinde birçok olumlu etkiye sahip olan karnabahar, barındırdığı yüksek miktar K vitamini ve C vitamini sayesinde bağışıklık destekleyici ürün olarak önemli bir yere sahiptir. Ürün gelişimi, rekolte ve fiyattan memnun olan üreticilerimize bol bereketli bir sezon diliyoruz” ifadelerine yer verildi.
JEY4yiow7kmdc0sg5st3nQ.jpg

Karnabahar, turpgiller familyasının ait olan C vitamini, K vitamini ve folik asit açısından zengin kış sebzeleri arasında yer alır. Beyaz en yaygın renk olsa da karnabaharın turuncu, mor ve yeşil tonlarında da bulunur. Bu çeşitlerin her birinin kendine göre besinsel faydaları bulunur. Rengi ne olursa olsun karnabaharın tadı aynıdır. Karnabahar, vücut sağlığı için pek çok fayda sağlıyor.
NzaOss6KFUK06gYGSslJKg.jpg

Sağlıklı bir diyetin parçası olabilecek ve besin değeri açısından çok zengin olan karnabahar düşük kalorili bir sebze olduğu için kilo kontrolü için idealdir.
znNPQUcbU0iXzQ6XhULIHA.jpg

Bol lif kaynağı olan karnabahar bağırsak hareketleri düzenler. Sindirim sağlığının iyileşmesine yardımcı olur. Vücutta şişkinlik ve ödem birikmesini engeller
cQ7dXP9ZHkS9TTJDmDcOOw.jpg

Karnabahar, vücudu serbest radikallerden koruyabilecek antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, yaşlanma sürecini yavaşlatabilir ve çeşitli hastalıklara karşı koruyabilir.
nrGVFe2BREe3JYXVuw3p2Q.jpg

Karnabahar, C vitamini, K vitamini, folat, ve bazı B vitaminleri gibi vitaminler açısından zengindir. Ayrıca potasyum, manganez ve kalsiyum gibi mineraller de içerir. İltihaplanmayı azaltabilecek bileşikler içerir. Özellikle glukozinolatlar ve flavonoidler gibi maddeler, iltihapla savaşabilir.
ImDd3r5sjkq0KsLX0IWrhA.jpg

İçerdiği lif ve antioksidanlar sayesinde kalp sağlığını destekleyebilir. Ayrıca, kan basıncını düzenleyici etkileri de olabilir. Bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkileri olabilecek bileşikler içerir. Özellikle glukozinolatlar, kanser hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olabilir.
D19be8YgG0i2jweKVooTGw.jpg

K vitamini ve kalsiyum içeriği, kemik sağlığını destekler ve kemiklerin güçlü kalmasına yardımcı olabilir.
jRoMFRCJ-UGiM0heFHLVbA.jpg

Karnabaharı çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz: haşlayarak, buharda pişirerek, fırınlayarak veya çiğ olarak salatalarda kullanabilirsiniz. Bu sebze, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek sunar.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt