Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Google’ın bilinmeyen özellikleri: Çoğunlukla eğlenceli ve ilgi çekici başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı Google’ın bilinmeyen özellikleri: Çoğunlukla eğlenceli ve ilgi çekici
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
11,018
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Google’ın  bilinmeyen özellikleri: Çoğunlukla eğlenceli ve ilgi çekici

Google, sadece bilgi aramak için değil, aynı zamanda eğlenceli özellikleriyle de dikkat çekiyor. Google’a "timer" veya "stopwatch" yazarak hemen kullanabileceğiniz bir zamanlayıcı veya kronometre açabilirsiniz. Veya "Pac-Man" araması yaptığınızda, klasik Pac-Man oyununu oynayabilirsiniz. İşte Google’ın bilinmeyen özelliklerinden bazıları...

4ulFMaDZmEiilV_e_XUkbQ.jpg

Google’ın bilinmeyen özellikleri için genelde Google numaraları, Google gizli kodları, Google hileleri veya Google easter egg terimleri kullanılır. Bu tür özellikler, yazılım geliştiricilerinin eğlenceli sürprizler ekleyerek kullanıcı deneyimini zenginleştirmesi anlamına geliyor. Çok az kişinin bildiği bu özellikler, Google’ın kullanıcı deneyimini daha eğlenceli hale getirirken, aynı zamanda teknoloji ve internet kültürü hakkında da ilginç bir bakış açısı sunuyor.Biz de Google’ın bilinmeyen özelliklerinin bir kısmına aşağıda yer verdik;
i7OTC6c970OE0gscMid7Dw.jpg

Google arama motoruna "askew’ yazdığımızda arama sonuç sayfasının biraz yana yattığını, çarpıklaştığını görebilirsiniz. Askew kelimesi Türkçe’de çarpık, yana doğru gibi anlamlara gelmektedir.
10mqjxhK_k-9nbBNxyL-9Q.jpg

Google’da "recursion" yazarak arama yaptığımızda"Bunu mu demek istediniz? Recursion" şeklinde bir ibare karşımıza çıkar. Tıkladığımızda tekrar aynı sayfaya yönlendirir. Recursion kelimesinin Türkçe karşılığı kendini devamlı yineleme, tekrarlama şeklindedir.
TdvcQPCYbESviahEe2ulOg.jpg

Google arama motoruna "do a barrel roll" yazarsak sayfanın 360 derece döndüğünü görebiliriz. Bu kelimenin Türkçe karşılığı uçağın ekseni üzerinde tam bir devir yapması olarak geçer.
sS2QqRroGEW_U-Wfq0kfFw.jpg

Google’a "google gravity" yazdıktan sonra ilk çıkan sayfaya tıklarsak sayfadaki tüm öğelerin yerçekimine karşı koyamadığını görebiliriz.
eJaPsJuKw06KVYpHElspVA.jpg

LQxQfmZqzkqOIzHZZA165w.jpg

Google’a "pacman" yazarsanız efsanevi Pacman oyun görseli ve "oyna" butonu karşınıza çıkacaktır. Tıkladığımızda oyun başlar.
3aprmCT1EEa1NwsFMMFUuw.jpg

Google’a "tic tac toe" yazdığımızda SOS veya XOX olarak bildiğimiz oyunu robota karşı oynayabiliriz.
uRqpJJB43USfrOQuf9rCVg.jpg

Eskiden tuşlu telefonlarda en sevilen oyunlardan biri olan yılan oyununu Google’a "play snake" yazarak oynayabiliriz.
oJtO18g6w0GDfxG72-3xUA.jpg

İhtiyacınuz olduğunda Google’a "roll a dice" yazmamız yeterli. 6 farklı şekil ile zar atılabilen ve değiştiricisi olan bu özelliği oldukça seviliyor.
Uu6PwDR0K0eleSNUbWLMVQ.jpg

Yazı tura atacak bozukluk yanımızda yoksa Google’a "flip a coin" yazarak kimin kazanacağını görebiliriz.
rXQWkZVBY02CMIqQqPKepw.jpg

Çarkıfelek ile şansımızı ölçmek istediğimizde Google’a "spinner" yazabiliriz
egIM1MO4nUy88blyNVpJ1Q.jpg

Mobil cihazımızda Google üzerinden "the answer to life the universe and everything" şeklinde bir arama yaptığımızda karşımıza 42 sayısı çıkar. "Otostopçunun Galaksi Rehberi" adlı eserinde, evrenin en önemli sorusunun yanıtı olarak 42 sayısı verilmiştir. Bu sayının tam olarak neyi temsil ettiği ise eserde tartışmalı bir konu..
oy1J4M0nMk6y1M6M_OTcYg.jpg

Google’a "mentalplex" yazdığımızda Google’ın ilk zamanlarında var olan görüntüsü, 2000’deki hali ortaya çıkıyor.
V2WEkirx3ESF4RzoXlNLkw.jpg

Google’ı biraz renklendirelim! Google’a "holi" yazıp üst tarafta yer alan üçgenlere tıklarsak ekrana boya fırlatmaya başlayabiliriz.
LDwPJoJCn0C2p62JrsC5iw.jpg

Oz Büyücüsü’nü izlediyseniz bu özelliği sevebilirsiniz. Google’a "the wizard of oz google easter eggs" yazdığımızda sağ köşede bir çift kırmızı ayakkabı görürüz.
_M_cvPLDf0aTXn6klCMNjg.jpg

Biraz gitar çalmaya ne dersiniz? Google’a "google guitar" araması yaptığımızda gitar çalabiliriz.
NVhbXG-EA0qaBAXlU61dog.jpg

Ay ve Mars hakkında detaylı bilgi aradığımızda Google’a moon veya mars yazabiliriz.
dzVwgB5nBUKbV6NqLWavdQ.jpg

Google’a "google sky" yazdığımızda uzayın derinliklerine inebilirsiniz.
0pINIRCfVkmQTuaUEzBAag.jpg

Google’a “gök taşı” yazıldığında sol taraftan arama sayfasına ateşli bir gök taşı düştüğünü görebilirsiniz.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt