Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Gelenek devam ediyor: Yazın bolluğunu kışa taşıyorlar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 25 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı Gelenek devam ediyor: Yazın bolluğunu kışa taşıyorlar
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
11,092
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Gelenek devam ediyor: Yazın bolluğunu kışa taşıyorlar

Giresun'un yüksek köylerinde yazın bolluğundan faydalanan köylü kadınlar, kış için yiyecek hazırlıklarına hız verdi.

AseriJGhb0-3cyAeHA24qQ.jpg

Yaz mevsiminde tarlalarında yetiştirdikleri ürünleri değerlendiren köylüler, peziğin sapından turşu, kökünden ise depolama alanlarında saklayarak kış hazırlığı yapıyor.
84M_V3BAnk-1815B-MrfDw.jpg

Elma ve armutları da pekmez yapmak için kullanan kadınlar, geleneksel yöntemlerle kışlık yiyeceklerini hazırlıyor
UbRYv3yqGUC2L81sL6-Gvw.jpg

Yavuzkemal Beldesi'nde kışlık yiyecek hazırlama geleneği devam ediyor. Kadınlar, imece usulüyle birbirlerine yardım ederek turşu, pekmez ve kuru gıdalar hazırlıyor.
6WVls-SLp0mpJq4V6VSyVQ.jpg

Kışın önemli hazırlıklarından biri olan pekmez yapımını anlatan Emine Yüksel, “Kışın en çok ihtiyaç duyduğumuz pekmez oluyor. Bu sene elma ve armut bol. Bu meyvelerden pekmez yapmaya devam ediyoruz. Meyvelerin önce yıkanıp kaynatılıyor, ardından suyu süzülüyor ve tekrar kaynatılarak koyulaştırılarak pekmez kıvamına getiriliyor” dedi.
akzoIeubCkqyulQTFct2ZA.jpg

Melek Önal ise “Peziği kendi tarlamızda yetiştiriyoruz. Sap kısmı turşu, kök kısmı ise hem haşlanarak yeniliyor hem de pekmez yapımında kullanılıyor. Turşuları, çürümeden saklanması için topraktan yapılan kuyularda muhafaza ediyoruz” dedi.
ZtwldpunRUykH03EPOqeTQ.jpg

Kadınlar, bu geleneksel hazırlıkları imece usulüyle yaparak dayanışma örneği sergiliyor.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt