Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün kaçışına yardım eden kişi yakalandı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün kaçışına yardım eden kişi yakalandı
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
11,030
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün kaçışına yardım eden kişi yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) imamı Adil Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra saklandığı evde yanında kalan ve kaçmasını sağlayan C.Y.'nin aralarında bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı.

Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçışına yardım eden kişi yakalandı.

TRT Haber'in haberine göre; Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uygulama sırasında bir araçtan şüphelendi.

Bu sırada otomobilde bulunan 2 kişi koşarak kaçmaya çalıştı. Şüpheliler takip sonucu yakalandı. Ardından kaçan aracı takibe alan ekipler, 100'e yakın kamera kaydının incelenmesi sonucu sürücüyü yakalayarak gözaltına aldı.

1RLo5jwV50-F-zGGcEBafQ.jpg

ADİL ÖKSÜZ İLE AYNI EVDE KALAN KİŞİ YAKALANDI Zanlılardan birisinin FETÖ'nün kilit isimlerinden firari Adil Öksüz’ün yurt dışına kaçmasına yardım eden, kaçmadan önce onunla Üsküdar’da aynı evde kalan C.Y. olduğu belirlendi. 8 yıldır firari olan C.Y. Öksüz’ü Üsküdar’daki evinden otogara bırakan isimdi. Diğer 2 kişinin de FETÖ firarisi olduğu belirlendi. Şüpheliler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin adından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA KAYIPLARA KARIŞTI

Darbe girişimini Akıncı Üssü'nde yöneten örgütün sivil imamlardan Adil Öksüz, 15 Temmuz 2016'dan sonra kayıplara karıştı.

Öksüz'ün, ihanet girişiminden 4 gün önce darbe planını örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in onayına sunduğu, hakkında hazırlanan iddianamede yer aldı.

Girişimin bastırılmasının ardından kaçarken yakalanan Öksüz, sorgusunda Kahramankazan'a "arsa bakmaya" gittiğini iddia etti. Öksüz, sulh ceza hakimliğince serbest bırakıldıktan sonra Ankara'dan İstanbul'a geçti.

Sakarya Akyazı'daki kayınpederinin evine 19 Temmuz 2016'da giden Öksüz'ün izine bu tarihten sonra rastlanmadı.

Öksüz, 15 Temmuz gecesi Türkiye genelinde yaşanan terör olaylarından sorumlu tutuluyor.

Okumaya devam et...

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt