Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan En fazla B12 onda, \"Mangal söndüren\" diyorlar: Hamsi ve mezgitten sonra en popüler balık başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 20 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı En fazla B12 onda, \"Mangal söndüren\" diyorlar: Hamsi ve mezgitten sonra en popüler balık
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,141
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
En fazla B12 onda,

Karadeniz’in en gözde balıklarından olan ve içerdiği yağ oranıyla ‘mangal söndüren balık’ olarak bilinen tirsi, hamsi ve mezgitten sonra en çok rağbet gören balık oldu.

FmOcSM93lUOSaTJFnfbT3A.jpg

İstavritten daha iri ve sardalya ile akraba olan tirsi balığının ince ve rahatsız etmeden yenebilecek kılçıkları bulunuyor. Yüksek yağ oranı barından balık, lezzetiyle kendisine hayran bırakıyor.
c5h1fM4xz0-PBjqJtkUnSQ.jpg

Fiyatıyla da her keseye uygun olan tirsi, omega ve B12 vitamini açısından en zengin balık türlerinden biri olarak biliniyor.
wznktHATGEe_B5KGmZejpQ.jpg

Tirsi, sezon boyunca bir görünüp bir kaybolan hamsiden umduğunu bulamayan balıkçıların tezgahlarında yerini almaya devam ediyor.
d_o7pmUfmkC-0_RmC_nvSg.jpg

Tırsi balığının lezzeti az bilinen bir balık olduğunu belirten Düzceli balıkçı Hülya Kılıç, “Tırsi balığı sardalyagillerden güzel, yağlı bir balık. Sardalyagiller ailesinden ama sardalya lezzetinde değil. Biraz daha çinekopa benzer. Bazı insanlar ana lüferi diyor, bazı insanlar mangal söndüren diyor. Bu balığı daha önce de duyurmuştuk, insanlar yavaş yavaş öğrenmeye başladı. Özellikle bu balığın zamanını bekleyenler var. Güzel bir balık tırsi. Balık yağlı olduğu için mangalda çok lezzetli olur. Izgarada güzel olur. Fırında da olabilir, tavada da yapılabilir ama hafif yağlayıp unlu sevenler için mısır unuyla da güzel olur” şeklinde konuştu.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt