Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Dağlarda yetişiyor, 27 farklı türü var: Eylül ve Ekim ayında toplanıp, Ocak ayında şişeleniyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 12 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı Dağlarda yetişiyor, 27 farklı türü var: Eylül ve Ekim ayında toplanıp, Ocak ayında şişeleniyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,406
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Dağlarda yetişiyor, 27 farklı türü var: Eylül ve Ekim ayında toplanıp, Ocak ayında şişeleniyor

Gümüşhane'nin dağlarından Eylül ve Ekim aylarında toplanarak soğuk hava depolarında bekletilen kuşburnu meyveleri işlenerek marmelat ve meyve suyu haline getirilerek şişelenmeye başladı.

y-LBnqGHBEaNsGibFLDmUA.jpg

Ülke genelindeki 27 kuşburnu türünün 17'sine ev sahipliği yapan ve bu nedenle de Türkiye'nin kuşburnunda gen merkezi kabul edilen Gümüşhane'de üretilen kuşburnu nektarı ve marmelatı Türkiye'nin çeşitli bölgelerine gönderiliyor.
jXF4aTAFG06engPhLx8fkQ.jpg

Yetiştiği bölgelerdeki yöre halkının kendi el emeğiyle toplayarak işletmelere getirdiği ve değeri karşılığında işletmeler tarafından alınan kuşburnu meyvesi fabrikalarda bir dizi işlemden geçerek tüketime hazır hale getiriliyor.
PV5jQcHkE0mddvgSZAqznQ.jpg

Kuşburnu meyvesinin özellikle kış aylarında bağışıklık kazanmak isteyen vatandaşlar için birebir olduğunu ve hiçbir katkı maddesi içermediğini söyleyen Gıda Mühendisi Göktuğ Yetimoğlu, “Gümüşhane dağlarında kendiliğinden yetişen kuşburnular vatandaşlar tarafından toplanıp işletmemize getiriliyor. İşletmemize getirildikten sonra bu kuşburnular burada 2 farklı ürüne dönüştürülüyor biri kuşburnu nektarı diğeri ise marmelatı.
gc9JpAVXRkCRodCzUwzrDA.jpg

Gelen ürünler ilk olarak yıkama havuzunda yıkanıyor daha sonra kırma işleminden geçiriliyor. Ürünün yapısını bozmayacak şekilde bir süre haşlandıktan sonra çekirdek ve tüyünden ayrılma işleminden geçiyor. Daha sonra ortaya çıkan ürünü şişeleme hatlarımızda şişeledikten sonra pastörizasyon işlemi yapılıyor. Son olarak etiketlenip satışa sunuluyor" dedi.
JzmWqMcQYEaIcdvalhzGnQ.jpg

"Kuşburnu maliyetsiz üretilen bir ürün sadece toplama zahmeti var toplandıktan sonra ise katma değere dönüştürülüyor" diyen Yetimoğlu "Kuşburnu C vitamini açısından çok zengin. Özellikle kış aylarında tüketilmesi hastalıklara karşı korunmada önemli bir rol taşıdığı için çok önemli bir ürün. Ben bu yönüyle içeceklerin ‘kralı' olarak değerlendiriyorum kuşburnu suyunu.
8YISt7JOFUG11GpHoVf1ZQ.jpg

Birçok ürünün aksine içinde katkı maddesi bulunmayan doğal bir ürün. İnsanlar bunu gönül rahatlığıyla tüketebilir. Doğallığa önem veren insanlar kafalarında hiçbir soru işareti olmadan bu ürünü tüketebilir. İşletmemizde günlük ortalama 1 ton kuşburnu işleme kapasitesine sahibiz. Bu işlemenin ardından 10 bin ila 15 bin şişe ürün elde ediyoruz. Bu ürünler ise Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiliyor” şeklinde konuştu.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt