Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Dünyanın en lezzetli gıdası! Damarları yağlandırıp tıkanmasına sebep oluyor, felç riskini artırıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 11 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Dünyanın en lezzetli gıdası! Damarları yağlandırıp tıkanmasına sebep oluyor, felç riskini artırıyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
10,905
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Dünyanın en lezzetli gıdası! Damarları yağlandırıp tıkanmasına sebep oluyor, felç riskini artırıyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve hastalıklardan korunmak için dengeli bir beslenme programı oluşturmanız gerekiyor. Tadına doyum olmayan ve sofralardan eksik etmediğiniz bazı besinler zamanla vücudunuza ciddi hasarlar verebiliyor. Hatta damarların yağlanmasına, tıkanmasına, kalp ve felç riskine kadar götürebiliyor.

OdZHhME5OEadpOr7UyPxxA.jpg

Vücut sağlığını koruyabilmek için doğanın gücünden faydalanmak gerekir. Yediğiniz, içtiğiniz her besin vücudunuzda olumlu ya da olumsuz etki yaratabilir.
39O1xzSoAkWDF_FgUcHU6Q.jpg

Özellikle sıklıkla tüketilen ve genç yaşlı herkesin severek tükettiği patatesi aşırı ve bilinçsiz tüketmek çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
9FHOMaR4wkmfOtoIzLQD9Q.jpg

Patates en sevilen besinlerin başında geliyor. Kahvaltılarda ve akşam yemeklerinde soframızdan eksik etmediğimiz patates, bilinçsiz şekilde tüketildiğinde insan sağlığı için oldukça olumsuz sonuçlar doğuruyor.
R93OrhRHeE66NI_LJfB2oA.jpg

Haşlama, kızartma ve püre gibi pek çok formda tüketebildiğimiz patates, birçok insan için vazgeçilmez besinler arasında yer alıyor.
VbtWn1_kYEmoQLHW2aCRLQ.jpg

Yüksek kalorisi nedeniyle zayıflamak isteyenlerin mesafeli yaklaştığı patatesin bilinen en büyük zararı ise kilo aldırması.
cTahC-Li30mGT-9w9Dkxjw.jpg

American Journal of Clinical Nutrition'ın 2007 tarihli bir araştırması, patates kızartması gibi kızarmış yiyecekler yemenin doğrudan obezite ile bağlantılı olduğunu buldu.
g1LOBki5jka9yGaKgNpDHQ.jpg

Öncelikle patates alerjisinin de yaygın bir alerji türü olduğunu söylemekte fayda var. Patates yedikten sonra vücudunuzda kaşıntı ya da herhangi başka bir anormallik fark ediyorsanız mutlaka uzmana görünmeniz gerekiyor.
bffwivCRUUSuCAHvV3K65A.jpg

Özellikle kızartılmış haliyle tercih edilen patates, bu şekilde tüketildiğinde sindirim sistemine zarar verir ve hazımsızlığa yol açar.
CGvzO2EtOUi8gyiqa2bFLQ.jpg

Kızarmış patatesin en korkunç zararlarından biri de damarlarda bıraktığı hasardır. Damar sertliğine yol açan patates, uzun vadede damarları tıkamaya ve tıkamaya bağlı inmelere bile neden olabilir.
kfWNsUrDGUurM4YjmuM-yw.jpg

Diyetisyen Johna Burdeos'a göre; patatesleri kızartmak vücutta yaşlanmayı hızlandıran zararlı bileşenleri de tetikliyor.
SZLeQ-i3PUeMFt7vnrWKjQ.jpg

Dr. Mary Wirtz, yağda kızartılmış patateslerin hafıza bozukluğuna yol açtığını ve beyin sağlığını tehdit ettiğini söylüyor.İnsülin direnci konusunda patatesin içerdiği nişasta, diyabet hastaları için riskli olabilir.
bBi4hFQ5VEuDlxnmbX-NxQ.jpg

Ayrıca patates kızartmasının sıklıkla tüketilmesi, vücuttaki toksik madde miktarında da artışa neden olabilir.
EVblRTqwpkm4KNBbLO04Tg.jpg

Patates tüketirken dikkat edilmesi gereken diğer unsurlardan biri, patatesi buzdolabında saklamamaktır, bu solanin miktarını arttırır.Ayrıca patates yeşil renkteyse ve küçülmüşsse kesinlikle tüketmemeniz gerekir.
YcltB-fS30-Vof6EjIwXkA.jpg

Patatesi en sağlıklı pişirme yöntemi buharda ya da fırında pişirmektir. Haşlamak, içeriğindeki C ve B vitamininin yok olmasına neden olur.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt