AshaBi
Sunucu Sahibi
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, uçuşların temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 yükseldiğini açıkladı. Birliğin Genel Direktörü Willie Walsh, "CrowdStrike kesintisinin neden olduğu önemli aksamalara rağmen, yolcu talebi sektörde ve Afrika hariç tüm bölgelerde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı"açıklamasını yaptı.
Küresel uçuşlarda temmuz ayında yüzde 8 artış yaşandı.
Dünya genelinde hava yolu taşımacılığı CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel yazılım sorununun aksamalara neden olmasına rağmen büyüdü.
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), temmuzdaki küresel yolcu talebine ilişkin verileri açıkladı. Buna göre ücretli yolcu kilometresi (RPK) cinsinden ölçülen toplam talep, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 yükseldi.
Mevcut koltuk kilometresi cinsinden ölçülen toplam kapasite de yıllık bazda yüzde 7,4 artış gösterdi. Doluluk oranı ise bu dönemde yüzde 86,1 oldu.
IATA Genel Direktörü Willie Walsh, verilere ilişkin değerlendirmesinde, "CrowdStrike IT kesintisinin neden olduğu önemli aksamalara rağmen, yolcu talebi sektörde ve Afrika hariç tüm bölgelerde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı" ifadelerini aktardı.
Walsh, açıklamasının devamında şu sözleri kaydetti:
"Seyahat edenlerin sayısı tatilden iş dünyasına kaydıkça, havacılığın aileleri bir araya getirmek, keşifleri mümkün kılmak ve ticarete güç vermek gibi pek çok rolü ortaya çıkıyor. İnsanların uçmaya ihtiyacı var ve uçmak istiyorlar ve bunu çok sayıda yapıyorlar. Yük faktörleri uygulanabilir maksimum seviyededir. Ancak tedarik zincirinde süregelen darboğazlar, seyahat ihtiyacını karşılayacak kapasitenin devreye sokulmasını daha da zorlaştırıyor"
Walsh, dünyanın büyük bir kısmı tatilden dönerken, üreticilerin ve tedarikçilerin tedarik zinciri sorunlarını çözmeleri ve böylece hava yolculuğuna güvenen herkes için erişilebilir ve uygun fiyatlı kalmaları için acil bir çağrı olduğunu sözlerini ekledi.
HAYATI OLUMSUZ ETKİLEMİŞTİ
Microsoft'a siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike'ın güncellemesiyle Microsoft işletim sistemi arasındaki kopukluk nedeniyle birçok sektörü etkileyen küresel yazılım sorunu, 19 Temmuz'dan itibaren dünyanın birçok bölgesinde hayatı olumsuz etkilemişti.
Microsoft, küresel yazılım sorununun 8,5 milyon Windows cihazını etkilediğinin tahmin edildiğini bildirmişti.
Küresel yazılım sorununun en çok etkilediği sektörlerden birisi havacılık, küresel bazda en olumsuz etkilenen şirket de ABD merkezli Delta Hava Yolları olmuştu.
Okumaya devam et...