Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Coğrafi tescil almıştı! Sağım başladı, 1 kaşığı her derde deva başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 13 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Coğrafi tescil almıştı! Sağım başladı, 1 kaşığı her derde deva
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
10,800
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Coğrafi tescil almıştı! Sağım başladı, 1 kaşığı her derde deva

Coğrafi tescil almış Düzce Kestane Balının sağımı Düzceli arı üreticileri tarafından yapılmaya başlandı. Kestane balı, sadece lezzetiyle değil, sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çekiyor.

3bQ-qzrqUkqMzFQiw0zdcA.jpg

Düzceli arıcılar, büyük emeklerle ürettikleri ve coğrafi işaret tescili almış olan Kestane Balı'nın sağımına yapmaya başladılar.
N20Qu1qwP0OPlDCLjrmBBA.jpg

Kestane balı, sadece lezzetiyle değil, sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çekmektedir. Bu özel balın sağım işleminde, dolu petekler kovandan alınırken, arılara kış mevsiminde yetecek kadar bal bırakılıyor. Sağımın ardından, ballar paketlenerek sofralara sunulmak üzere hazır hale getiriliyor.
u5Lklc_XMEyV5TvGH5_Ulg.jpg

Düzce Kestane Balı, bölgemizde yetişen kestane ağaçlarının çiçeklerinden elde edilen monofloral bir baldır. Düzce’de, kovan başına 10 kilo kestane balı üretimi tahmin edilmekte olup, diğer floralara yapılan gezgin arıcılıkla birlikte bu miktar kovan başına 20 kiloya kadar çıkabilmekte.
p2qBgolaQ0OqB_sZMbqTqA.jpg

Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, önder arı yetiştiricilerimizden Mücahit Kılıç’a ait arılıkta kestane balı sağım işlemini yerinde inceledi. Arıcılarla kestane balının sağım teknikleri, mevsim durumu ve verim artışı sağlamanın yolları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
QxbqrF3pLkasmWSvA4vHHQ.jpg

Esra Uzun yaptığı açıklamada “İlimizde birçok arı yetiştiricisi tarafından coğrafi işaretli kestane balı üretimi yapılmaktadır. Arıcılarımız oldukça güzel bir sezon geçirmektedir.
Iht-TbJp6E-SvDnH2dXLOA.jpg

Mevsim çok iyi geçti, özellikle bir aylık dönemde bölgemizde yağış çok az oldu ve nektar akımı oldukça güzeldi.
fQJZ2-PDWUuPacsiWIhEig.jpg

Dolayısıyla arıcılarımız verimli bir sezon geçirdiler. Sofralarımızda sağlıklı ve kaliteli bal bulunması konusunda arıcılarımızla iş birliği halindeyiz" dedi.
cWBuLxgTOkGglQiEtJTVkQ.jpg

Kestane balının kıvamının ve aromasının son derece güzel olduğunu vurgulayan Uzun; Düzce kestane balının aranan bir bal olduğunu İl Müdürlüğünün girişimiyle Coğrafi İşaret alıp markalaşmasını tamamladığını ve sektörü daha ileriye götürmek için gerekli çalışmaların ve desteklerin verilmeye devam edeceğini belirtip arıcılara hayırlı ve bereketli bir sezon diledi.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt