Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Bu balın kilosu 8 bin lira! Binbir derde deva olarak biliniyor, kimsenin girmediği ormanlarda üretiliyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 12 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Bu balın kilosu 8 bin lira! Binbir derde deva olarak biliniyor, kimsenin girmediği ormanlarda üretiliyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
10,978
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Bu balın kilosu 8 bin lira! Binbir derde deva olarak biliniyor, kimsenin girmediği ormanlarda üretiliyor

Batman'ın Sason ilçesinde ormanlık alanda ağaç kovuklarında doğal ortamda üretilen balın kilosu 8 bin liradan alıcı buluyor.

OK8XZ0S-d0Kahl6Rh3GNJQ.jpg

Arıcılığın yaygın yapıldığı Sason ilçesinde zaman zaman kovanlardan kaçan arılar, yerleşim yerlerine uzak bölgelerdeki ormanlarda ağaçların kovuklarına yerleşerek yuva yapıyor.
6s6oEC1DjkSnAohyZvsfpQ.jpg

Kimsenin girmediği ormanlarda ağaçların kovuğunda yuvalarında el değmemiş doğal ortamda bin bir derede deva olarak bilinen katkısız ürettikleri bal ise civarda yaşayan köylülere ek geçim kaynağı oluşturuyor. Ağaç kovuklarından çıkarılan bal, hastalar tarafından 8 bin liraya kadar alıcı buluyor.
EYFzKrGtMESi9PfauwetLw.jpg

Sason ilçesine bağlı Dereiçi köyünde ailesi ile birlikte arıcılık yaparak geçimini sağlayan Ömer Ağduk, ormanlık alanda bulduğu arıları bir süre izledikten sonra bal sağım zamanı geldiğinde ağaç kovuklarını açarak balı çıkartıp kilosunu 8 bin liradan satışa çıkardığını söyledi.
UeU60YO7vEWIDx9iKZZraw.jpg

Ağaçların kovuklarında bulunan arıları mart, nisan ve mayıs aylarında tespit ettiklerini belirten Ağduk, "Yaklaşık 3 ay izledikten sonra şimdi kovukları açıp balın sağımını yapacağız. İnşallah kısmetimize iyi bir bal çıkar. Bu bal bin bir derde şifalıdır.
McTYuQwJv0SL3XXB5mk3yQ.jpg

Kilogram fiyatını 8 bin liradan satıyoruz. Bu yıl fazla bal olmadığı için her yerde bulunmaz. Diğer ballara benzemiyor. Kovukta bulunan arıları da kendi kovanlarımıza koyarak beslemeye alıyoruz” dedi.
9615ppwZX06C8ga5YaCXIA.jpg

Balın vücuda faydaları oldukça çeşitlidir. İşte bazıları:Bal, karbonhidrat, vitaminler, mineraller ve amino asitler gibi besleyici bileşikler açısından zengindir. Bu özellikleri sayesinde enerji verir ve genel sağlığı destekler.Bal, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltabilir ve genel sağlığı koruyabilir.
PzqYV9Tl706yRy4kWQYFfA.jpg

Balın içinde bulunan bazı bileşikler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir. Bu sayede hastalıklara karşı direnci artırabilir.
S-2Trn7rNkSYa4iO52PvnQ.jpg

Bal, antibakteriyel özelliklere sahiptir ve bu özellikleri sayesinde yaraların iyileşmesini hızlandırabilir. Ayrıca anti-inflamatuar özellikleri de bulunur, bu da yara iyileşmesini destekler.
n6mE6UQgNEKCQk6jut8w2w.jpg

Bal, özellikle bal ve limon karışımı gibi kullanıldığında, öksürük ve boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu etki özellikle soğuk algınlığı veya boğaz enfeksiyonları sırasında faydalı olabilir. Bal, sindirim sistemini destekleyen prebiyotik bileşikler içerir. Bu bileşikler, sindirim sağlığını korumaya yardımcı olabilir ve bağırsak florasını dengede tutabilir.
mGFHSX0ePEWhE2_zl0bY0w.jpg

Saf, doğal bal, düşük glisemik indeksi olan bir tatlandırıcıdır. Bu özelliği sayesinde kan şekerinin ani yükselmesini önleyebilir.Ancak, balın aşırı tüketimi bazı insanlar için sorun olabilir, özellikle de şeker metabolizması sorunları olanlar için. Ayrıca, balın kalitesi ve saf olup olmaması da önemlidir; saf bal tercih edilmelidir.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt