Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Bir meslek daha tarihe karışıyor: Sadece 2 ustası kaldı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı Bir meslek daha tarihe karışıyor: Sadece 2 ustası kaldı
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
11,030
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Bir meslek daha tarihe karışıyor: Sadece 2 ustası kaldı

Samsun'da 1,5 metrekarelik dükkanda kalaycılık mesleğini yaşatmaya çalışan esnaf, "Samsun'da 2 kalaycı ustası kaldı. Ben de bırakacağım" dedi.

ZBZnb8X2TkicK_9B-cYJEQ.jpg

Samsun'un İlkadım ilçesi Sanat Sokağı'nda 45 yıldır kalaycılık yapan 63 yaşındaki Muzaffer Öztürk, kalaycılık mesleğinin son temsilcilerinden biri olarak dikkat çekiyor.
bilaN-H2xES2g4TjM72USg.jpg

Alüminyum ve çelik tavalar çıktıktan sonra bakıra olan ilginin azaldığına söyleyen Öztürk, "Samsun Sanat Sokağı'nda 45 yıldır kalaycılık yapıyorum. Mesleğe devam ediyorum. Kalaycılık artık tarihe karışıyor.
ZxOiqHSF7E6N3BwlVO12zA.jpg

Çelik ve alüminyum tavalar bakıra olan ilgiyi azalttı. Teknoloji sürekli ilerlediği için bakır tavalara rağbet kalmadı.
m1h-rWymwECPkTXAetSoQw.jpg

Eskiler bazen bakır kaplarını getiriyor, kalaylayarak veriyoruz. Meslekte eski tat kalmadı. İşlerimiz çok düştü. Bakır kaplarda yemeğin tadı daha güzel oluyor. Bazı insanlar bakır kapları seviyor" diye konuştu.
ag4nGR917UaukXw18LJV6A.jpg

Samsun'da bu işi yapan 2 kişinin kaldığını, 1,5 metrekarelik dükkanında 45 yıldır mesleğini yaşatmaya çalıştığını ifade eden Öztürk, "Eskiden işler çok iyiydi. Samsun'da 30-40 tane kalaycı vardı. Artık 2 kalaycı kaldı. Ben de bırakacağım. Emekliyim, burada oyalanıyorum" şeklinde konuştu.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt