Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Beyni tam kapasite çalıştıran 10 besin! Alzheimer riskini azaltıyor, erken bunamayı önlüyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Beyni tam kapasite çalıştıran 10 besin! Alzheimer riskini azaltıyor, erken bunamayı önlüyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
10,952
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Beyni tam kapasite çalıştıran 10 besin!  Alzheimer riskini azaltıyor, erken bunamayı önlüyor

Beyin sağlığını geliştirmek ve genç bir hafızaya sahip olmak için bazı besinlerin tüketimini artırmanız gerekir. Beyin sağlığını koruma potansiyeline sahip olan bu besinler, hafıza ve öğrenme yeteneklerini geliştirmenize yardımcı olur. Hatta içindeki anti-inflamatuaretkileri sayesinde Alzheimer hastalığının oluşum riskini azaltabilir.

JO-hupJLNk6q9yinTdNA_A.jpg

Beyin sağlığını geliştirmek, hafızayı güçlendirmek, unutkanlığı azaltmak için sağlıklı besinler tüketmeye ihtiyacınız var. rans yağları diyetinizden tamamen çıkararak ve bu besinleri rutininize ekleyerek beyin gelişimini destekleyebilirsiniz.SAĞLIKLI BİR BEYİN İÇİN TÜKETMENİZ GEREKENLER
qp9viGn6oEypsxGw5pjZ7g.jpg

Yüksekpolifenoliçeriği sayesinde yaban mersini, antioksidan kapasitesiyle beyin sağlığını koruma potansiyeline sahiptir.
3nUUYzPUzkaIAaa37nEXug.jpg

Özellikle hafıza ve öğrenme yeteneklerini iyileştirebilir ve Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatabilir.
9H9xsbI4O0yB7QnkVo58ag.jpg

Karadut,antosiyaninlerbakımından zengin olup antioksidan özellikleriyle beyin hücrelerini koruyabilir ve bilişsel işlevleri destekleyebilir.
1iseQUQzYk6gR2U4rSRNLg.jpg

Omega-3 yağ asitleri,polifenollerve vitamin E gibi besin öğeleri açısından zengin ceviz, beyin sağlığını korumak için önemli bir bileşendir.
UeoRTy_u70Ki_0NR_OgYhg.jpg

Bu besinlerin kombinasyonu,nörodejeneratif hastalıkların gelişimini önlemede etkili olabilir.
Pem1E4QgW0-FsOeOYJn9cw.jpg

EPA ve DHA gibi omega-3 yağ asitleri bakımından zengin somon, beyin hücre zarı sağlığını korur ve sinir iletimini iyileştirir. Böylece bilişsel işlevlerin sürdürülmesine yardımcı olabilir ve Alzheimer gibi hastalıkların gelişimini azaltabilir.
iMG7b1A41EeIJ35Pg64NCA.jpg

Zeytinyağı,monounsaturatedyağ asitleri ve antioksidanlar bakımından zengindir. Anti-inflamatuaretkileri sayesinde beyin sağlığını destekler ve Alzheimer hastalığının oluşum riskini azaltabilir.
-HjSRdzN9UaNJoGu6MwE2A.jpg

Hindistan cevizi yağı,trigliseritlerve ketonlar açısından zengin olup beyin enerji kaynağı olarak işlev görür. Bu özelliği, bilişsel fonksiyonları artırabilir ve nörodejeneratif hastalıkların ilerlemesini yavaşlatabilir.
1hvHbcTQqEeOWVrbHb2b5g.jpg

Zerdeçal, güçlü biranti-inflamatuar olan kurkuminiçerir. Beyin sağlığını korumada etkili olabilir ve nörodejeneratif hastalıkların gelişimini azaltabilir. Karabiber ise,kurkumininemilimini artırarak etkinliğini maksimize eder.
Mfix0SyHE0G3-9Op6LIISg.jpg

Yumurta, kolin açısından zengin bir kaynaktır ki bu da beyin sağlığı ve sinir hücresi iletimi için gereklidir. Bu nedenle, hafıza ve öğrenme yeteneklerini destekleyebilir.
ijyOuFqssEywKT2WNK8fbA.jpg

Ispanak, folat ve demir gibi besin öğeleri bakımından zengindir. Folat, beyin fonksiyonlarını destekleyebilirken demir, beyin sağlığı için kritik öneme sahiptir.
NgMblQUxckOLEH8W-PcV5g.jpg

Lahana turşusu, probiyotik bakteriler açısından zengin olup bağırsak sağlığı ile beyin sağlığı arasındaki bağlantı üzerinde olumlu etkiler sağlayabilir. Böylece bilişsel işlevlerin korunmasına katkıda bulunabilir.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt