Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Balıkçılar, \"Vira bismillah\" diyerek denize açıldı: Tezgahtaki bolluk sürüyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 22 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı Balıkçılar, \"Vira bismillah\" diyerek denize açıldı: Tezgahtaki bolluk sürüyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,141
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Balıkçılar,

Trabzon’da tezgahlardaki balık çeşitliliği ve bolluğu sürüyor. Havaların soğumasıyla bolca avlanan hamsi de tezgahlardaki yerini koruyor.

8uvOaquRPEKUVwa_pEcBVA.jpg

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan dip trol ve gırgır ağlarıyla avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül'de sona erdi. Karadeniz'de yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, 'Vira bismillah' diyerek denize açıldı.
wUrvB2DPw02xpLh2QMrSgQ.jpg

Sezonun ilk haftalarından itibaren ise ağlara en çok takılan balık palamut oldu. Av sezonu bereketli geçerken Trabzon Balıkçılar Hali’nde; kar suyuyla lezzetlenen hamsinin kilosu 200 liradan, ağırlığı 1 kiloyu aşan palamutların tanesi 175, istavrit ve mezgit 150, çupra 300, somon 250, levrek ise 300 liradan satışa sunuluyor. Alıcılar ise tercihlerini en çok hamsi, istavrit ve mezgit balıklarından yana kullanıyor.
PQOj9lMda0--HYEKzatEXw.jpg

Balıkçı Mustafa Karslı, hamsinin irileştiğini ifade ederek, “Sezon bereketli ve iyi başladı. Yavaş yavaş sezonun sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Bu süreçte yoğun gelen palamut tezgahlardaki yerini yerli hamsiye bıraktı.
PFwVOpCgLU-hw5ixWlDLPQ.jpg

Vatandaşımız da boyutundan memnun. Taze ve yerli, fiyatı biraz fazla. Vatandaşlar hamsi, istavrit, mezgit balıklarını tercih ediyor. Hamsinin arasına istavrit karışıyor. Eskilerimiz böyle olunca hamsinin gidici olduğunu söyler. Hamsi irileşiyor öyle olunca da arasına istavrit karışır ve yavaş yavaş kaybolur” dedi.
mf8TbRNikUiHHnDcaTVsAw.jpg

Sezonun sonuna gelindiğini kaydeden balıkçı Ahmet Çoğalmış, “Tezgahlarda durumlar çok güzel. Bu sezon palamut boldu, yavaş yavaş sezonun sonlarına geliyoruz.
w3xxlr_kokWtx026gBCkpQ.jpg

Hamsi iri. Kar suyunu yiyen balık her zaman yağlı ve lezzetli olur. Hamsi de kar suyunu yedi.
SUyn0rLWhkqHLIKKnV4Gsw.jpg

Gayet güzel. Vatandaşlar da zaten genelde hamsi, istavrit, mezgit ve palamut tüketiyor” diye konuştu.
GjhHaENmyEqEixClLYg-3g.jpg

Müşteri İlkay Mataracı ise, “Burada misafirim, İzmir’den geldim. Burada fiyatlar daha ucuz. İstavrit, mezgit ve hamsiyi karışık aldım. İnşallah güzeldir, bakacağız” dedi.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt