Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Bakır kazanlarda kaynamaya başladı! Dünyanın en temel besini: 3 saat durmadan karıştırılarak hazırlanıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 14 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Bakır kazanlarda kaynamaya başladı! Dünyanın en temel besini: 3 saat durmadan karıştırılarak hazırlanıyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
10,820
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Bakır kazanlarda kaynamaya başladı! Dünyanın en temel besini: 3 saat durmadan karıştırılarak hazırlanıyor

Erzincan’ın Kemah ilçesinde vatandaşlar dev kazanlarda buğday kaynatarak kışa hazırlık yapmaya başladı. Tarladan hasadı yapılan buğdaylar yıkandıktan sonra kurulan ocaklar üzerine konulan bakır kazanlarda yaklaşık 3 saat boyunca karıştırılarak kaynatılıyor. Dünyanın en temel besinleri arasında yer alan buğdayın vücuda pek çok faydası bulunuyor.

jhh9Ifby-USNFBd878UppA.jpg

Kemah ilçesine bağlı köyde buğday hasadının ardından kazanlar kaynamaya başladı. Dev buğday kazanlarının kurulduğu köyde vatandaşlar, kış mevsimine hazırlık yapıyor.
KKOS0fypB0KEruqK36yO0Q.jpg

Tarladan hasadı yapılan buğdaylar yıkandıktan sonra kurulan ocaklar üzerine konulan bakır kazanlarda yaklaşık 3 saat boyunca karıştırılarak kaynatılıyor.
91zccIarN0q1EhkXyKiGsA.jpg

Kaynatılan buğdaylar daha sonra yere serilen çadır ve hasırlar üzerinde kurutulmaya bırakılıyor. Kuruyan buğdaylar daha sonra bulgur olmak üzere değirmenlere gönderiliyor. Kimi vatandaş kendi kışlık yiyeceğini hazırlıyor kimi vatandaş ise yaptığı bulgurları satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.
Fs8uKj_6hkqZCRFvdliczw.jpg

Vatandaşlardan Hatice Demir, "Her sene kışlık hazıkları olarak bulgur haşlıyoruz. Bulgurlarımızı ilk önce yıkıyoruz. Daha sonra kazanlarda kaynatıyoruz. Daha sonrada serip kurutuyoruz. Ardından değirmene gönderip öğütüyoruz” dedi.
W6pgMoJ710O3e_WWUjusJg.jpg

Buğday, dünya genelinde temel gıda maddelerinden biri olup, sağlık açısından birçok fayda sağlar.
fk4OcgBYd0W6JFp3G12CyQ.jpg

Buğday, lif, protein, vitaminler (özellikle B vitaminleri) ve mineraller (demir, magnezyum, çinko) açısından zengindir. Bu besin maddeleri, genel sağlık ve enerji seviyelerinin korunmasına yardımcı olur. Buğdayın özellikle kepeği (buğdayın dış kısmı) yüksek miktarda lif içerir. Lif, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur, kabızlığı önler ve bağırsak sağlığını destekler.
WCCwjHOnEU6DAvCtN68p5w.jpg

Buğday, kompleks karbonhidratlar içerir, bu da uzun süreli enerji sağlar ve kan şekeri seviyelerinin dengede kalmasına yardımcı olur.
pPFP949Oskib8nJxhhwz0w.jpg

Kalp sağlığını korumak için buğday tüketmek idealdir.Lif ve diğer besin maddeleri sayesinde, düzenli buğday tüketimi kalp hastalıkları riskini azaltabilir. Ayrıca, tam buğday tüketimi kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.
1T6L2ZCReUGlkww3BpDpiA.jpg

Buğdayın içerdiği lif, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunur ve sindirim sorunlarını azaltabilir.Buğdayda bulunan bazı mineraller, kemik sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir. Örneğin, magnezyum ve fosfor, kemiklerin güçlenmesine katkıda bulunur.KAN ŞEKERİNİ DÜZENLEMEYE YARDIMCI OLURTam buğday ürünleri, düşük glisemik indekslere sahip olabilir ve bu da kan şekeri seviyelerinin daha stabil kalmasına yardımcı olabilir.
8mr53ARgp0OJDmX-OsIyLw.jpg

Buğdayda bulunan vitamin ve mineraller, cilt sağlığını destekleyebilir. Özellikle E vitamini, antioksidan özellikleri ile cildin yaşlanmasını geciktirmeye yardımcı olabilir.ÖNEMLİ! Bazı insanlar buğdaya karşı alerji veya hassasiyet gösterebilir (örneğin, çölyak hastalığı veya buğday intoleransı). Bu tür durumlarda, buğday ve buğday içeren ürünlerden kaçınmak gerekebilir

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt