Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Bağırsak sağlığı için ideal! Her evde var: Pişirmeden önce suda bekletmek vitamin bombasına dönüştürüyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Bağırsak sağlığı için ideal! Her evde var: Pişirmeden önce suda bekletmek vitamin bombasına dönüştürüyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
10,929
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Bağırsak sağlığı için ideal! Her evde var: Pişirmeden önce suda bekletmek vitamin bombasına dönüştürüyor

Mercimek evlerde en sık bulunan baklagillerden biri. Özellikle çorbası herkes tarafından severek tüketilen mercimekten maksimum fayda sağlamak için uygulamanız gereken bir adım var. Bu adım ekstra bir görev gibi görünse de, hem pişirme sürecine hem de sağlığınıza sağladığı faydalar çabaya değer. Sindirilebilirliği ve besin emilimini artırmaktan doku ve lezzeti iyileştirmeye kadar mercimekleri ıslatmak, yemeklerinizi daha besleyici ve keyifli hale getiren bir dizi avantajın kilidini açar.

GoEHagArr0KSjEs8IAOPRQ.jpg

Mercimekler, sindirimi ve besin emilimini engelleyebilen tanenler ve polifenoller gibi belirli anti-besinler içerir. Islatma, bu bileşikleri azaltmaya yardımcı olarak daha sağlıklı ve daha besleyici hale getirir.
IgA_QZn7Ek6kUyIuLq0eLQ.jpg

Islatma ya da suda bekletme işlemi, mercimekteki fitik asit seviyelerini azaltabilir. Fitik asit, demir, çinko ve kalsiyum gibi temel minerallerin emilimini engelleyebilir. Islatma yoluyla, bu besinleri vücut için daha biyoyararlanabilir hale getirirsiniz.
YgoWLSvVl06GGitKn5SubA.jpg

Beslenme Uzmanı Dr. Archana Batra'ya göre, Islatma, şişkinlik ve gaza neden olabilen oligosakkaritler gibi karmaşık şekerlerin parçalanmasına yardımcı olur. Bu, mercimeğin sindirimini kolaylaştırır ve sindirim rahatsızlığına neden olma olasılığını azaltır. Mercimekleri ıslatmak, sindirim sistemine zarar verebilecek ve büyük miktarlarda potansiyel olarak zararlı olabilecek doğal bileşikler olan lektinleri nötralize etmeye yardımcı olur. Lektinler bağırsak astarında tahrişe neden olabilir ve besin emilimini engelleyebilir. Mercimeği ıslatarak, lektin içeriğini azaltırsınız, bu da mercimeğin sindirimini kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda uzun vadede daha iyi bağırsak sağlığını da destekler.
b8CS7_o48EeD5ZBngvEiyA.jpg

Suda bekletme işlemi, mercimekleri yumuşatarak daha hızlı pişmelerini sağlar. Bu, yalnızca zamandan tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda enerji kullanımını da azaltarak pişirme sürecini daha verimli hale getirir.
IXBHqepXlUGLBTOYFCUCgg.jpg

Islatılmış mercimek daha hızlı piştiğinden, pişirme işlemi sırasında daha az su gerektirir. Bu, özellikle su kıtlığı olan bölgelerde veya suyu korumak isteyenler için faydalı olabilir. Pişirme için gereken su miktarını azaltarak mercimekte daha yoğun bir lezzet de korursunuz, bu da yemeği daha zengin ve daha yoğun bir tada sahip hale getirir.
TCAyECl6JkSV1fBs3tH6Ow.jpg

Mermiyi ıslatmak sadece toz ve kiri gidermeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda mercimeklerin yüzeyinde bulunabilecek olası pestisit kalıntılarını veya diğer kirleticileri de temizler. Bu ön temizleme adımı, özellikle yetiştirme sırasında kimyasallara maruz kalmış olabilecek organik olmayan çeşitler kullanıldığında mercimeğin tüketilmesinin güvenli olmasını sağlar.
ch2uYjA92ECSGtrEYiedGQ.jpg

Islatma, mercimeklerin eşit şekilde pişmesine yardımcı olur ve daha iyi bir dokuya yol açar. Yumuşak ama lapa değil. Ayrıca mercimeklerin suyu emmesine izin vererek lezzeti artırır, onları daha dolgun ve daha yumuşak hale getirir. Islatma, mercimeklerin suyu emmesini sağlar ve pişirme sırasında baharatlara ve çeşnilere daha duyarlı hale getirir. Mercimek ıslatıldığında şişer ve yumuşar, baharatlarınızdan, otlarınızdan ve diğer malzemelerden gelen aromaların daha derinlemesine nüfuz etmesini sağlar. Bu, mercimekler pişirildikleri malzemelerin aromatik nüanslarını alabildiğinden daha lezzetli bir yemekle sonuçlanır.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt