Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan 5 yıl önce açtı 6 aileye daha ekmek kapısı oldu: \"Yurt dışından gelenler yanlarında götürüyor\" başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı 5 yıl önce açtı 6 aileye daha ekmek kapısı oldu: \"Yurt dışından gelenler yanlarında götürüyor\"
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,073
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
5 yıl önce açtı 6 aileye daha ekmek kapısı oldu:

Bingöl’de Müşerref Kılıç’ın (52) damadı İsmail Bakır (31) ile 5 yıl önce açtığı tandır üreten fırın, 6 aileye daha gelir kapısı oldu. Kılıç, “5 yıldır burada kendi işimizi yapıyoruz. İş yerinde çalışan 6 kişi de buradan elde ettiğimiz gelirle ailesinin geçimini sağlıyor” dedi.

liuaUDbnjkiU3gGiWIfUeA.jpg

Bingöl’de tandır ustası Müşerref Kılıç (52), çeşitli yerlerde çalıştıktan sonra, 5 yıl önce damadı İsmail Bakır (31) ile birlikte açtıkları fırında geleneksel yöntemlerle kente özgü şekilli tandır ekmeği pişirmeye başladı.
qrsp8fle3kGcRJHEb9JGtA.jpg

Zamanla işlerini büyüten kayınvalide ve damat, ihtiyaç sahiplerinden belirledikleri 6 kişiyi daha işe aldı. İkili, yağlı ekmek, normal tandır ekmeği, buğday ekmeği, beyaz ekmek ve kente özgü bir yöresel yemek olan Sörin (Sörina Pel) ekmeğini talep eden müşterilerine kargo istedikleri şehirlere gönderiyor.
FeXUSACVqEKhAQ_Z4TzGqg.jpg

Yıllarca başka fırınlarda çalıştıktan sonra kendi işini kurma kararı aldığını söyleyen Kılıç, “10 yıldır tandır ekmeği yapıyorum. Daha önce 2 yıl başka fırınlarda çalıştım. Ardından 3 yıl da başka kişilerle ekmek işinde görev aldım. Sonra damadımla birlikte, başkalarının yanında çalışmak yerine kendi iş yerimizi açma kararı aldık ve 5 yıldır burada kendi işimizi yapıyoruz.
bKeRroyqnEe0zXUqiyDcSA.jpg

İş yerinde çalışan 6 kişi de buradan elde ettiğimiz gelirle ailesinin geçimini sağlıyor. Yağlı ekmek, normal tandır ekmeği, buğday ekmeği, beyaz ekmek ve sörin ekmeği üretiyoruz. Ayrıca isteyenlere börek açıp pişiriyoruz, tandırda gözleme yapıyoruz.
B85J4V9YBUWoMPJ4NaDXpQ.jpg

Türkiye'nin dört bir yanından talep alıyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir'e kargo ile ekmek gönderiyoruz. Ekmeğimizi tamamen doğal malzemelerle yapıyoruz ve bayatlamaması için özen gösteriyoruz” diye konuştu.
u4bQFulT8kO6cZyH_rZcfg.jpg

İsmail Bakır ise kayınvalidesiyle açtıkları fırında büyük bir başarıya imza attıklarını ifade ederek, şunları söyledi:“2008’den beri başkalarının yanında çalışıyordum. 5 yıl önce kayınvalidemle birlikte kendi iş yerimizi açmaya karar verdik. Farklı fırınlarda ve ayrı yerlerde çalıştıktan sonra bir araya geldik ve neden kendi işimizi kurmayalım dedik.
4T2DirxIYkChSLY6lBQ7dQ.jpg

Bu kararı verdikten sonra birlikte burayı açtık ve şu anda burada ekmek yapıyoruz. İlk açtığımızda ekmek satışlarımız çok düşüktü. Günde sadece 50 ekmek satabiliyorduk. Ben ve kaynanam yalnız çalışıyorduk. Ancak sabrettik, özverili bir şekilde çalıştık.
wzCYlFOK6EuH0EEr6D6pXA.jpg

Zamanla ekmeğe olan talep arttı. Biz de personel sayımızı artırmaya karar verdik. Şu anda 6 çalışanımız var ve işler çok şükür iyi bir şekilde yürüyor. Türkiye'nin her yerine anlaşmalı kargolarımızla ekmek gönderiyoruz. Yurt dışından gelen hemşerilerimiz de buradan ekmek alıp yanlarında götürüyor.
uQxGkZFOYkuBtRp6BxImAQ.jpg

Bazı durumlarda biz de kendi başımıza yurt dışına gönderim yapıyoruz. Yurt dışındakiler için bu ekmek, bir özlem demek. Tandır ekmeği olduğu için uzun süre taze kalıyor, bayatlama derdi olmuyor."

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt