Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan 30 yıldır yoğun mesai harcıyor: \"İlk başladığımda birçok zorlukla karşılaştım, ama yılmadım\" başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı 30 yıldır yoğun mesai harcıyor: \"İlk başladığımda birçok zorlukla karşılaştım, ama yılmadım\"
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
16,934
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
30 yıldır yoğun mesai harcıyor:

Hakkari'nin Derecik ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Yunus Es, en kaliteli balı üretebilmek için 30 yıldır yoğun mesai harcıyor.

w9cs5YWpnUO_V9yrhL9LgA.jpg

Derecik ilçesine bağlı Yeşilova köyünde arıcılık yapan 60 yaşındaki Yunus Es, 30 yıllık arıcılık deneyimiyle bölgedeki en tecrübeli arıcılar arasında yer alıyor.
gr3Ripr970aH47X6PxBWwg.jpg

Arıcılığa olan sevgisi ve tutkusu sayesinde yıllar boyunca birçok zorlukla başa çıkan Yunus Es, arıcılığa bağlılığını hiç kaybetmedi.
etnSd8mL60SQXSn4CS1-Gg.jpg

Yunus Es arıcılık mesleğine başladığı ilk yılları anlatırken bu işin zor ve emek gerektiren bir uğraş olduğunu ifade ederek, "Arılarla çalışmak büyük sabır ve özveri gerektirir. İlk başladığımda birçok zorlukla karşılaştım, ama yılmadım. Zamanla, arılarla daha iyi bir bağ kurdum ve işimi sevmeye başladım" dedi.
UBNX1emJXke99fpP1HXwNA.jpg

Arıcılık süreci hakkında detaylı bilgi veren Yunus Es, arıların bakımından kovanların temizliğine ve bal hasadına kadar tüm aşamaları titizlikle yürüttüğünü belirtti. Ayrıca, mevsimlerin arılar üzerindeki etkilerini ve arıcılığın inceliklerini anlatırken kışın arıların üşümemesi için kovanların altına kışın ise üstüne köpük koyarak sıcak ve soğuğu engelliyor.
M86Zz6EgW0K1k4UDA7kNyw.jpg

Bugün, 60 yaşında olmasına rağmen hala büyük bir enerji ve istekle arıcılık yapmaya devam eden Es, genç nesillere de arıcılıkla ilgili bilgi ve tecrübelerini aktarmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ererek, "Arıcılık, sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi. Herkese tavsiye ederim" ifadelerine yer verdi.

Okumaya devam et...

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt