Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan 1 kaşığı kemiklere demir yüklüyor! Vücuda girdiği anda kana karışıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 13 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı 1 kaşığı kemiklere demir yüklüyor! Vücuda girdiği anda kana karışıyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
10,952
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
1 kaşığı kemiklere demir yüklüyor! Vücuda girdiği anda kana karışıyor

Vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılamak için sağlıklı ve dengeli beslenmelisiniz. Kalsiyum ve demir zengini besinleri tüketerek vücut direncinizi artırabilmeniz mümkün. Şeker ve diğer katkı maddeleri kullanılmadan Anadolu’da binlerce yıldır geleneksel olarak yapılan bir besin var ki demir eksiliğine iyi geliyor.

ZVaEpZ8lqkGiCw9P5FbRcQ.jpg

Vücutta yeteri kadar demir bulunmadığında pek çok sağlık sorunu ortaya çıkabilir. Demir eksikliği yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı, çarpıntı, soluk bir cilt olarak kendini gösterebilir.
JLISJPbog0Sq2weAs3XXyg.jpg

Demir eksikliğini önlemek ve vücuda kalsiyum yüklemek için bazı gıdaların tüketimini artırabilirsiniz. Özellikle kış mevsimi geldiğinde mutfaklardan eksik olmayan pekmez, güçlü demir kaynaklarından biri.
8jgQHM-i80Cq_8GN4TOrFg.jpg

Anadolu’da binlerce yıldır geleneksel olarak yapılan, katkı maddesi ve şeker kullanılmadan hazırlanan pekmez , genelde şeker bakımından zengin meyve sularının kaynatılıp konsantre edilmesiyle üretilen yoğun ve tatlı bir şuruptur.
QVRhmFKoakuzxoeFg7RSXA.jpg

Pekmez, taze üzüm ve ihraç şansı olmayan kuru üzümden üretilmekle birlikte keçiboynuzu, elma, dut, kayısı, erik, karpuz, incir ve şeker pancarından da yapılır.
zrPBBZdQR0mLnq1BrjgJfg.jpg

Yüksek şeker içeriği nedeniyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağı olan pekmez; kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri de içermektedir. Pekmezin, yapıldığı meyveye göre besin içeriği değişmektedir.
2B6FX7u_4UelL33o3qfnCA.jpg

Pekmez, içerdiği fenolik bileşikler sayesinde antioksidan özelliklere sahiptir. Bu özellikleriyle hücresel hasarı azaltabilir ve vücutta serbest radikallerin neden olduğu zararları önleyebilir.
-qfJx9KLYEWALcjDvePg0g.jpg

İçerdiği bazı vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir.
0rqOo7CeCE26nSH6hrj9Bw.jpg

İçerdiği doğal şekerler sayesinde hızlı enerji sağlar. Özellikle sporcular ve enerji gereksinimi fazla olan kişiler için tercih edilen bir besindir.
udi1yAt6bU6Xbc8shDvm1Q.jpg

Pekmez çok hızlı bir şekilde kana karışabiliyor. Karbonhidrattan zengin bir enerji kaynağı olan pekmez, glikoz ve fruktoz içeriği nedeniyle sindirime gerek kalmadan tüketildikten kısa bir süre sonra kana karışır.
7gSW_ZY_ikSuMqARC-0HAg.jpg

Pekmez B (B1,B2,B3) vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, krom, demir zenginliğiyle de yüksek düzeyde vitamin ve mineral kaynağıdır
067CmIqSYU-Uqtl5IjBORQ.jpg

Pekmez kan yapımını artırıyor. Kansızlığa iyi gelen bir besin olarak biliniyor. Süt ve süt ürünlerinden sonra, kalsiyum içeriği açısından en iyi kaynaklardan olan pekmez, kemik gelişimi ve sağlığı için çok önemlidir. Pekmez tüketimi vücut direncini de artırıyor. Hastalıklara karşı koruyucu bir etki gösteriyor.
JMRjGbOuVEOgO8mRjnGN0A.jpg

Özellikle büyüme çağındaki küçük çocukların, kilo alamayanların, iştahsızlık ve halsizlik şikayetleri olanların beslenmesinde pekmeze yer verilmelidir.
8YqIVeENMEWjkFezrFAzdA.jpg

Pekmez, egzama, sedef, akne ve diğer cilt hastalıklarının tedavisinde de yardımcı besin olarak kullanılmaktadır. İçeriğindeki potasyum sayesinde, tansiyonu dengeleyici özelliği bulunmaktadır. Zengin besin içeriği olan pekmezi yetişkinlerin günde 1-2 yemek kaşığı, çocukların ise 1-2 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir.
hWIQoDg5c0q0p3D6vv0PtA.jpg

ÖNEMLİ! Eğer herhangi bir sağlık probleminiz, şeker diyabet gibi kronik rahatsızlığınız varsa pekmez tüketmeye başlamadan önce mutlaka bir uzmanada danışmanız önerilir.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt