Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan İsviçre'de çığır açan çikolata üretimi: Şeker yok, israf yok! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Haberleri
Konu Başlığı İsviçre'de çığır açan çikolata üretimi: Şeker yok, israf yok!
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
10,978
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
İsviçre'de çığır açan çikolata üretimi: Şeker yok, israf yok!

İsviçreli bilim insanları, kakao meyvesinin tamamını kullanarak ve şeker eklemeden çikolata üretmenin yeni bir yolunu keşfetti. Bu yöntem, meyve israfını önlerken çikolata fiyatlarında değişiklik olup olmayacağı sorusunu gündeme getirdi.

--KqUy2VxEmrrBidPAEssw.jpg

İsviçre'de yapılan yeni bir araştırma, kakao meyvesinin tamamını kullanarak şeker eklemeden çikolata üretmenin yolunu buldu.
Z8yWREbgXkGVMKnTh0mv3Q.jpg

BBC Türkçe'nin haberine göre, Zürih'teki Federal Teknoloji Enstitüsü'nde çalışan bilim insanları, çikolata üretiminde üretiminde kakao meyvesinin posası, suyu ve meyve içi kullanıldı. Geleneksel üretimde neredeyse bir bal kabağı büyüklüğündeki meyve çürümeye terk ediliyordu.
O3s0c0L1g0Oq81TR45wyBA.jpg

Kim Mishra liderliğindeki ekip, kakao meyvesinin tatlı suyu ile posasını birleştirerek, şeker ihtiyacını ortadan kaldıran tatlı bir kakao jeli elde etti. Bu yeni yöntemde, kakao meyvesinin neredeyse tüm parçaları kullanılarak israfın önüne geçiliyor. Geleneksel yöntemlerde meyve çürümeye terk edilirken, bu yenilikçi metod sayesinde her parça değerlendirilmiş oluyor.
VvRbn9EO8EiHoV6c_OfzCg.jpg

Kim Mishra, meyvenin ananasa yakın tatlı suyunun bu süreçte kilit rol oynadığını belirtti. Yüzde 14 şeker içeren meyve suyu, konsantre bir şurup haline getirilerek kakao posası ile birleştiriliyor ve tatlı bir jel elde ediliyor.İsviçreli çikolata üreticileri birliği Chocosuisse'in direktörü Roger Wehrli, bu yeni üretim metodunun kakao meyvesinden “daha iyi fiyatlar elde etme” açısından ilgi çekici olduğunu vurguladı.
SrPn4fF_FUW74Q-Yq1FnFQ.jpg

Ancak, Kim Mishra, şekerin sübvanse edilmeye devam etmesi nedeniyle kakao posası ve suyunun daha pahalı olduğunu ve bu nedenle yeni çikolatanın şu anda daha yüksek bir fiyatla sunulabileceğini belirtti.Bu yenilikçi yöntem, çikolata üretiminde hem çevresel hem de ekonomik açıdan önemli değişiklikler getirebilir.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt