Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Ekonomi Haberleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan İhracatta talep düştü, pazar dayanıklılığı değişmedi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 15 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Ekonomi Haberleri
Konu Başlığı İhracatta talep düştü, pazar dayanıklılığı değişmedi
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
11,089
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
İhracatta talep düştü, pazar dayanıklılığı değişmedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre ihracatta pazar talebi temmuz ayında düşüş kaydetti. Pazar dayanıklılığı ise belirgin bir değişim göstermedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Pazar Monitörü'nün (İPM) temmuz ayı sonuçlarında, İhracat Talep Endeksi 99,3 puan, Pazar Dayanıklılık Endeksi ise 99,7 puan oldu. TİM'den yapılan açıklamada, önemli pazarlarda talebi yaratan koşullar ile global ekonomideki talep ve risklerin takip edildiği İhracat Pazar Monitörü'nün temmuz ayı sonuçları paylaşıldı. Buna göre, ihraç edilen ürünlere talep koşullarını, ihracat yapılan pazarlar üzerinden, temel makroekonomik göstergeler ve öncü makroekonomik göstergeleri kullanarak takip eden İhracat Talep Endeksi, temmuzda aylık bazda yüzde 1, yıllık bazda yüzde 0,6 azalış ile 99,3 puan olurken, uzun dönem referans değerinin altında kaldı. Temmuzda, iş ve tüketici güvenindeki bozulmaların yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin sınırlı kalması, talep endeksinin uzun dönem ortalamasının altında seyretmesine neden oldu. Enflasyon beklentilerindeki bu sınırlı iyileşme, tüketicilerin ve işletmelerin gelecekteki ekonomik koşullara dair endişelerini artırırken, bu durum toplam talebi olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek faiz oranları ve fiyat seviyelerindeki belirsizlikler, tüketici harcamalarını ve yatırım kararlarını sınırladı. PAZAR DAYANIKLILIĞINDA SINIRLI ARTIŞ Uzun ve kısa vadeli sosyal, ekonomik ve politik göstergelerden yararlanarak oluşturulan ve ihracat pazarlarının risklere karşı direncini ölçen Pazar Dayanıklılık Endeksi de temmuz ayında aylık bazda yüzde 0,1 azalış, yıllık bazda ise yüzde 0,1 artış ile 99,7 puan oldu. Küresel jeopolitik risk endeksindeki kısmi iyileşmeye karşın, ekonomik risk ve belirsizlikler ihraç pazarları genelinde dayanıklılığı olumsuz etkileyerek, endeksi uzun dönem ortalamasından sınırlı uzaklaştırdı.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt