Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan İdrar söktürücü çorba tarifi: Vücuttaki iltihaplanmayı azaltıyor, toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı İdrar söktürücü çorba tarifi: Vücuttaki iltihaplanmayı azaltıyor, toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
11,034
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
İdrar söktürücü çorba tarifi: Vücuttaki iltihaplanmayı azaltıyor, toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor

Gaziantep, Tarihi İpekyolu üzerinde yer alması, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması ve kıtlık zamanında elde olanı kullanma çabası neticesinde zenginliğine zenginlik katmış bir mutfaktır. Taze sarımsak, taze soğan, et, nohut ve süzme yoğurt kullanılarak yapılan Antep Şiveydizi, Antep mutfağında yer alan sebzeli yoğurtlu yemeklerin en ünlülerinden biridir. Şiveydiz çorbası idrar söktürücü özellikleri ile böbrek sağlığını destekleyebilir ve vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir.

x42xcbMeZ0uJZUL01CtDPQ.jpg

Şiveydiz çorbası, şiveydiz bitkası ile yapılan geleneksel bir Türk çorbasıdır. Özellikle Anadolu mutfağında sıkça yer alır. Çorbanın temel malzemesi olan şiveydiz, genellikle taze olarak kullanılır ve çorbanın lezzetini artırır.Mevsimsel yemeklerin de yer aldığı Gaziantep mutfağında nisan ve mayıs aylarında yapılan Şiveydiz, gribal enfeksiyonların yaygın olarak görüldüğü ilkbahar aylarında halkın vazgeçilmez yemeklerinin başında geliyor.
kkWa19KZ_E2gd5j8p8lU-Q.jpg

Taze sarımsak ve soğanın beyaz kısımları ile kuzu eti, nohut, süzme yoğurt ve yumurta kullanılarak yapılan şiveydiz, adeta doğal antibiyotik özelliği taşıyor.
gsJDf6AkWEadGtkquqa10g.jpg

Malzemeler:200 gram taze şiveydiz1 adet soğan1/2 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı zeytinyağı4 su bardağı su veya sebze suyuTuz, karabiberİsteğe bağlı: limon suyu ve dereotu
TyfhuCQI6k2NZANCtjvNKA.jpg

Soğanı Hazırlayın: Soğanı ince doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.Şiveydizi Ekleyin: Taze şiveydizi yıkayıp ince doğrayın. Kavrulmuş soğana ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.Pirinç Ekleme: Pirinci yıkayın ve tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırarak kavurun.Suyu Ekleyin: Su veya sebze suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Karışımı kaynamaya bırakın.Pişirme: Çorba kaynadıktan sonra ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.Servis: Çorbanızı limon suyu ile tatlandırabilir ve üzerine taze dereotu serpebilirsiniz.
ymxX0MeVD0mjMfY-jMzk_w.jpg

Taze Soğan: Şiveydiz yapımında kullanılacak olan taze soğan etli, kalın olmalıdır. Kabukları ve baş kısmı ayıklanan soğanın beyaz kısmı kullanılır, yeşil kısmı ayrılır.Taze Sarımsak: Şiveydiz yapımında kullanılacak olan taze sarımsak etli kalın olmalıdır. Sarımsakların kabukları ve baş kısmı ayıklanır (Antep Şiveydizi'nde sarımsağın beyaz kısmı kullanılır, yeşil kısmı ayrılır).İri Kuşbaşı ya da Kemikli Koyun Eti: Kullanılacak olan et koyun eti olup, isteğe göre kuşbaşı ya da kemikli et olabilir. Kullanılacak et Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’ne uygun olmalıdır.Nohut: İçinde yabancı, yenik, küflü tane bulunmamalıdır.Yumurta: Taze olmalı; kokmuş, çatlamış olmamalıdır.Süzme Yoğurt: Ekşimemiş ve taze olması gerekir.Sadeyağ veya Zeytinyağı: Sadeyağ, tereyağının eritilerek üzerinde biriken suyun alınması ile oluşur. Antep Şiveydizi'nin üzerine (yüzüne) dökmek üzere isteğe göre zeytinyağı veya sadeyağ kullanılabilir.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt