Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Çandır fasulyesinin hasat zamanı: 300 yıllık mirası yaşatıyorlar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı Çandır fasulyesinin hasat zamanı: 300 yıllık mirası yaşatıyorlar
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Sunucu Sahibi
20 Eki 2023
11,018
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Çandır fasulyesinin hasat zamanı: 300 yıllık mirası yaşatıyorlar

Antalya'da çandır fasulyesinin yok olmasını engellemek, bilinirliğini artırmak ve bölge çiftçisini üretime teşvik etmek amacıyla ekilen fasulyenin hasadını gerçekleştirdi

3Ix3JxhK80y7elAHpH94Bg.jpg

Konyaaltı Belediyesi, Yarbaşçandır Mahallesi'ndeki 5 dönümlük alanda üretimini yaptığı çandır fasulyesinin hasadını gerçekleştirdi.
jFJqCpaxjEisbCf4T2GIzQ.jpg

Coğrafi işaret başvuru süreci devam eden çandır fasulyesinin, 300 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu aktaran Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Yüzlerce yıllık bu geleneği yaşatmaya ve bölge halkın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu
QpWPfPGPkECtXcMoDqJiJA.jpg

Konyaaltı Belediyesi, bölgenin kültürel mirası olan çandır fasulyesinin yaşatılması için yalnızca ekim ve hasat aşamalarında değil, aynı zamanda tanıtım ve pazarlama alanında da aktif rol alıyor.
amg0Uco3EE6CJqJAXxTfQg.jpg

Çandır fasulyesi ile ilgili düzenlenen şenlikler ve teşvik programları sayesinde, bölgedeki üreticiler kendilerini daha güçlü hissediyor ve geleneksel üretimi sürdürmek için motive oluyor.
kwUDGy_i_0OD3vt0ddpAUA.jpg

Çandır fasulyesinin tanıtımına önem verdiklerini vurgulayan Başkan Kotan, “300 yıllık mirasımızı yaşatmaya, üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt